Acidose en coma Ketone Bij diabetes

Patiënten met acidose en ketose coma bij diabetes klagen over overmatige dorst, droge mond, vaak plassen met een toename van het dagelijkse volume.

Daarnaast is er zwakte en slaperigheid, een gevoel van algemene desintegratie en vermoeidheid, bewustzijnsstoornissen (intense veranderingen kunnen plaatsvinden in de vorm van coma). Andere symptomen zijn duizeligheid en hoofdpijn, misselijkheid met braken, buikpijn en pijn op de borst.

Bovendien vertoont de patiënt een versnelling van de hartslag (tachycardie), een verlaging van de bloeddruk, snelle en diepe (later ondiepe) ademhaling. Er zijn tekenen van uitdroging (gewicht kan worden verminderd, huid en slijmvliezen zijn droog en de huidspanning is verminderd).

Neurologisch onderzoek toont verzwakking van peesreflexen. Patiënten hebben een specifieke geur van aceton van hun lippen, evenals roodheid op hun gezicht. De oogspanning is verminderd en verhoogd in de buik (zoals bij peritonitis).

Diagnose van acidose en ketose bij diabetes

De medische geschiedenis die het naast elkaar bestaan van diabetes aangeeft, is belangrijk, hoewel sommige gevallen van acidose en ketose de eerste symptomen van diabetes type I zijn.

De diagnose van acidose en coma bij diabetes is gebaseerd op significant verhoogde serum glucosewaarden (meer dan 400 mg / dl - milligram per decimeter), het naast elkaar bestaan van metabole acidose met een daling van de pH, de aantoning van ketonen in urine en bloedserum en de bevestiging van een verhoogde anionische kloof.

Bij de differentiaaldiagnose van ketose acidose en coma bij diabetes moet vooral rekening worden gehouden met de ketose acidose na alcoholgebruik, waar glucose meestal lagere waarden bereikt. Bovendien zijn lactaatacidose (voornamelijk shock symptomen, lagere glucosespiegels dan acidose en ketose coma), honger-ketose (afwezigheid van hyperglykemie) en andere coma (bijvoorbeeld de aanwezigheid van een hyperglykemie) de belangrijkste zorgen. Vergelijkbare klinische en laboratoriumsymptomen kunnen worden waargenomen (bijvoorbeeld uremisch, hepatisch, cerebraal) en daarom vereist ketoacidose bij diabetes differentiatie van deze aandoeningen.

Behandeling van acidose en ketose coma bij diabetes

De procedure in het geval van bevestiging van acidose of ketose coma in het verloop van diabetes is gebaseerd op juiste hydratatie van de patiënt, voor dit doel wordt verscheidene liters intraveneuze vloeistof opgerold. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de correctie van overmatige serum glucoseconcentratie, om dit te bereiken, wordt intraveneuze insulinetherapie gebruikt.

Het is ook noodzakelijk om te compenseren voor elektrolytenverstoringen met de normalisatie van abnormale elektrolyteniveaus. Als hier een duidelijke oorzaak (of oorzaken) voor bestaat, moeten deze worden behandeld.

Monitoring van acidose en ketose bij diabetes

Vanwege het hoge risico op acidose, met name ketose, is het noodzakelijk om de toestand van de patiënt tijdens de therapeutische procedure te controleren. Bloeddruk, hartslag, ademhalingsfrequentie en bewustzijn moeten elk uur worden gemeten.

Het is noodzakelijk om het lichaamsgewicht en de basistemperatuur te meten met intervallen van meerdere uren. Laboratoriumtests moeten ook worden uitgevoerd, met name om de bloedglucosewaarden in het serum te bepalen, evenals de concentraties van kalium, natrium, chloride en ketonen en fosfaten en calcium. Een bloedgasmeter en een urinetest voor glucose en ketonen moeten ook worden uitgevoerd.

Prognose bij diabetes mellitus acidose en ketose coma

Intensieve therapie is een voorwaarde voor een goede prognose van de acidose en coma van keton. Ongecoate complicaties van diabetes leiden vaak tot de dood.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*