Acute ontsteking aan de alvleesklier

Acute pancreatitis is een ziekte met vele oorzaken. Het kan worden veroorzaakt door een infectieziekte of door acute gastro-intestinale infecties. Het gebeurt meestal als gevolg van ziekten van de galwegen en galblaas.

Vaak is acute pancreatitis een gevolg van de moeilijkheid van galuitlaat. Het wordt gekenmerkt door een snelle koers. In de meeste gevallen zijn de gevolgen van de ziekte omkeerbaar.

Symptomen van acute pancreatitis

Acute pancreatitis wordt gekenmerkt door pijn in de linker subcostaal uitstralend naar de linkerschouder, braken met geel gekleurd maaggehalte, shock, lichtblauwe huidskleur, kortademigheid, koud zinkend zweet, medicijn, snelle hartslag, tachycardie, lage bloeddruk.

Bij acute pancreatitis bereikt de koorts 39 graden. De abdominale coatings zijn enigszins uitgerekt en het hartgat is pijnlijk. Soms worden nierveranderingen waargenomen, zoals witte rollers in het urineslib, een toename van de reststikstofniveaus. Hypocalciëmie en tetanie komen in ernstige gevallen voor.

Behandeling van acute pancreatitis

Acute pancreatitis is een zeer ernstige ziekte. Alle systemen moeten in een zware run worden geïnspecteerd. Het is noodzakelijk om een strikter dieet te volgen, intraveneuze vloeistoffen toe te dienen, door een maagsonde te zuigen, pijnstillers te gebruiken (morfine is gecontraïndiceerd).

In geval van symptomen van acute pancreatitis kan een antibioticum worden geïntroduceerd. Chirurgische ingrepen moeten worden gebruikt in het geval van complicaties.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*