Acute onzuivere ontsteking Cranio-spinale banden

Het begin van acute purulente meningitis treedt plotseling op, meestal zonder heraldische symptomen. In korte tijd ontwikkelt zich een toestand van onmiddellijk gevaar voor het leven. De patiënt klaagt over hoofdpijn, voornamelijk pulserend of verspreidend, die niet optreedt na het gebruik van pijnstillers. Daarnaast zijn er misselijkheid en braken evenals hoge koorts. Lichtafstoting en bandklachten verschijnen (bijv. "Licht kraken"). stijfheid van de nek).

De patiënt heeft bewusteloosheidsproblemen - waaronder coma, convulsies in de vorm van aanvankelijk gegeneraliseerde of focale epileptische aanvallen. In de loop van de ziekte treedt parese op met een toename in spierspanning en symptomen als gevolg van beschadiging van de schedelzenuw. In extreme gevallen treedt levensbedreigende respiratoire insufficiëntie op.

Als gevolg van verminderde immuniteit verschijnen herpes en in de loop van meningokokkeninfecties kunnen intradermale en ecchymotische bloedingen (verhoogd endovasculair coagulatiesyndroom (DIC)) leiden tot beschadiging van de kleine hersenen - als gevolg daarvan, loop- en evenwichtsstoornissen, onduidelijke spraak , onbeweeglijkheid van bewegingen, tremor kan optreden.

Het bloedserum van de patiënt vertoont een toename van het aantal witte bloedcellen, een versnelde daling van de rode bloedcellen (ESR) en een verhoogde concentratie van C-reactief proteïne, als gevolg van een ontsteking in het lichaam. Laboratoriumonderzoek van de hersenvocht toont een toename van het aantal cellen (met name neutrofielen), een geelachtige tint, een toename van het eiwitgehalte en een verminderde glucoseconcentratie, een vloeistof die lekt onder verhoogde druk.

Diagnose van acute abces encefalomyelitis

De diagnose van acute epizoötie-meningitis is gebaseerd op een goed verzamelde geschiedenis, klinisch beeld en karakteristieke veranderingen in cerebrospinale vloeistof verkregen tijdens lumbaalpunctie. Beeldvorming dient te worden gebruikt voor computertomografie of magnetische resonantiebeeldvorming van het hoofd, hetgeen echter niet nodig is om de diagnose vast te stellen.

Ook het aantonen van de aanwezigheid van bacteriën in cerebrospinale vloeistof of bloed (door kweek of detectie van een specifiek antigeen) en serologie van serumantistofgehaltes zijn nuttig bij het maken van een juiste diagnose. U moet ook op zoek gaan naar een primaire infectie-uitbarsting (bijvoorbeeld het bloemkoolhepatitis A-virus, het bloemkool-hepatitis C-virus). Acute purulente meningitis kan zich ontwikkelen in de loop van longontsteking of middenoorontsteking).

De differentiatie van acute epizoötie-meningitis houdt rekening met andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen: virale, tuberculeuze, protozoaire en schimmelziekten van het centrale zenuwstelsel, bloeding in de subarachnoïdale ruimte, abcessen en abcessen, evenals neoplastische problemen van de structuren van het centrale zenuwstelsel .

Behandeling van acute abces encefalomyelitis

In de acute periode van acute epizoötische meningitis moet de behandeling worden verzorgd op een intensive care-afdeling. Anti-oedemateuze en ontstekingsremmende geneesmiddelen worden in de therapie gebruikt, maar de basis van de procedure is antibiotische therapie - deze moet onmiddellijk worden gestart na bloedafname voor microbiologische kweek en lumbale punctie om hersenvocht te nemen. De meest gebruikte antibiotica zijn cefalosporines, mogelijk in combinatie met andere antibiotica of in geval van speciale indicaties - andere antibiotica.

Prognose van acute overmatige blootstelling aan cerebrospinale meningitis

Het gemiddelde sterftecijfer is 10-30 procent van alle patiënten. Prognose is veel erger in het geval van ontwikkeling van septicaemia. Bovendien treden complicaties (cerebraal oedeem, hydrocephalus, abces, cerebrale vasculaire blokkades, epilepsie, gehoorstoornis, spraakstoornissen) vaak op tijdens de herstelperiode.

Prognose bij acute piramidale meningitis wordt verergerd door oudere leeftijd, verminderde immuniteit, verhoogde virulentie van de bacteriestam die de ziekte veroorzaakt en late implementatie van behandeling en ontwikkeling van shock, bewustzijnsstoornissen of convulsies gedurende de acute periode van de ziekte. Bij sommige patiënten blijven sommige neurologische symptomen hun hele leven bestaan, ondanks effectieve antibioticatherapie en eliminatie van het veroorzakende agens.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*