Adult Still Disease

Nog steeds is ziekte een vorm van juveniele idiopathische artritis. Het wordt gekenmerkt door koorts, huiduitslag, lymfadenopathie en miltvergroting en ontstekingslaesies in de gewrichten.

De ziekte begint meestal vóór de leeftijd van 16 jaar. De eerste symptomen kunnen echter ook bij volwassenen voorkomen. De oorzaken van de ziekte zijn niet volledig verklaard. Er wordt aangenomen dat virale infecties een rol kunnen spelen (bijvoorbeeld het virus, de virusinfecties, de virusinfecties). rodehond, bof).

Sommige weefselcompatibiliteit-antigenen komen ook vaker voor bij patiënten. De ziekte van Still komt echter niet voor in het gezin, het treft vaker vrouwen.

Symptomen van Still-ziekte bij volwassenen

De meeste gevallen van Still-ziekte treden op met een acuut begin van koorts tot 40 graden, gewoonlijk in de avond of tweemaal per dag. Deze temperatuur gaat meestal gepaard met huidlaesies - een fijne, zalmkleurige uitslag zonder jeuk. Het bevindt zich meestal op de huid van de ledematen, zelden op het gezicht en de romp. Naarmate de temperatuur daalt, verdwijnt ook de uitslag, waardoor er geen littekens of sporen achterblijven.

De overgrote meerderheid van de patiënten klagen over pijn in gewrichten, die vooral voorkomen bij hoge koorts, soms ontsteking van gewrichten ontwikkelen, meestal knieën en polsen, en daarnaast verstijving van zieke gewrichten kan optreden, waardoor hun beweeglijkheid wordt beperkt.

Ongeveer de helft van de patiënten heeft lymfadenopathie (als dit in de buik gebeurt, is er sprake van buikpijn). Soms neemt ook de milt of lever toe. Soms wordt faryngitis gevonden en uitstrijkjes wijzen op de aanwezigheid van pathogene micro-organismen.

Bovendien worden ontstekingen waargenomen in de pleurale, pericardiale en musculaire gebieden. Algemene symptomen kunnen zijn: gewichtsverlies, haaruitval, slecht humeur, verminderde eetlust.

Erkenning van de ziekte van Still bij volwassenen

Het bepalen van de diagnose van de ziekte van Still bij volwassenen is moeilijk vanwege de systemische aard van de ziekte en de symptomen die vergelijkbaar zijn met die bij andere aandoeningen van het bewegingsapparaat en bindweefsel. Voor de zogenaamde "speciale classificatie" is een speciale classificatie ontwikkeld. grote, kleine en uitsluitingscriteria. Bepaling van de diagnose is mogelijk als aan tenminste 5 criteria is voldaan (inclusief 3 grote criteria).

De classificatie omvat koorts, gewrichtspijn, uitslag en verhoogde niveaus van witte bloedcellen in het bloedserum - leukocytose (grote criteria). Bovendien zijn de aanwezigheid van keelpijn, vergrote lymfeklieren en abnormaliteiten in bloedlaboratoriumonderzoeken in de vorm van verhoogde activiteit van bepaalde enzymen en negatieve tests voor immunologische afwijkingen belangrijk (kleine criteria).

De differentiële diagnose van de ziekte van Still bij volwassenen omvat infectieziekten (mononucleosis, brucellose, AIDS, hepatitis B, bacteriële infectieziekten), vasculitis, lymfoom, sarcoïdose, andere systemische aandoeningen van het bindweefsel (bijv. De leveraandoening, de sarcoïdose, de ziekte van het bindweefsel, de nieraandoening, de nierziekte, enz.). onder andere Daarnaast is het belangrijk op te merken dat een aantal andere ziekten (bijvoorbeeld systemische lupus erythematosus en reumatoïde artritis), evenals vele andere ziekten met vergelijkbare symptomen, zijn gemeld.

Behandeling van de ziekte van Still bij volwassenen

Nog steeds ziekte bij volwassenen vereist behandeling van de acute fase van de ziekte, chronische therapie met medicijnen en revalidatie. Behandeling begint met niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen en als dit niet het gewenste therapeutische effect heeft, worden glycosteroïden, gewoonlijk oraal prednison of methylprednisolon intraveneus geïntroduceerd.

Indicaties voor gebruik als steroïde omvatten myocarditis of pericarditis, endovasculair coagulatiesyndroom en leverschade. In de chronische procedure werden geneesmiddelen gebruikt die het verloop van de ziekte modificeerden, zoals die welke werden gebruikt bij reumatoïde artritis (hoofdzakelijk methotrexaat) en biologische geneesmiddelen (bijvoorbeeld: antibiotica, antibiotica en antibiotica). etanercept ) .

Een belangrijk aspect is een goede revalidatie - een dergelijke behandeling bij patiënten met gewrichtsaandoeningen wordt aanbevolen vanaf het allereerste begin van de ziekte.

Prognosis of Still disease bij volwassenen

De prognose van Still-ziekte is bij de meeste patiënten positief, maar in sommige gevallen ontwikkelen zich orgaanveranderingen van verschillende systemen en wordt weefsel snel vernietigd in de gewrichten, wat de prognose aanzienlijk verslechtert.

Talloze complicaties kunnen zich dan ontwikkelen, waardoor de gezondheidstoestand van de patiënt verslechtert en zijn of haar leven in gevaar wordt gebracht, en geleidelijk aan veranderingen in de gewrichten kunnen leiden tot de ontwikkeling van invaliditeit en invaliditeit van de patiënt.

Daarnaast is het belangrijk dat complicaties optreden na chronisch gebruik van geneesmiddelen, met name glycosteroïden. Ontstekingsveranderingen in talrijke gewrichten, evenals in grote gewrichten zoals de schouder- en heupgewrichten, die optreden bij het begin van de ziekte, zijn geassocieerd met een ongunstige prognose en een verhoogd risico dat de ziekte chronisch wordt.

De doodsoorzaak van de patiënt is infectie, leverfalen, zetmelen, respiratoir falen, endovasculair coagulatiesyndroom, hartziekte. Er werd geen verhoogde predispositie voor het optreden van lymfatische systeem proliferatieve ziekten gevonden bij patiënten met de ziekte van Still.
Mariusz Kłos

Opmerkingen over de ziekte van Still bij volwassenen

Hania | 2011-12-07 18:22

Welkom!
Ik ben meer dan 10 jaar * gehandicapt * geweest. Ik heb al een aantal jaren een gelijkspel. Tot nu toe heb ik niemand ontmoet die er ziek van zou zijn en ik zou heel graag mijn ervaringen willen delen. Dokters vertellen me over mij alsof ik een * niet-boek geval * 🙂 was. De ziekte zelf begon met een herseninfarct, d.w.z. niet erg aangenaam. Maar hoe zit het daar? Momenteel woon en werk ik normaal, ik wil zwanger kunnen worden, maar ik heb niet genoeg kennis en informatie over vrouwen met dezelfde aandoening als de mijne. Als iemand mijn bericht leest en met mij wil praten, neem dan contact met mij op.

Michal-UK | 2011-12-24 19:23

Welkom.

Ik werd drie maanden geleden gediagnosticeerd met de ziekte van Still, toen ik in een stervende staat was (ik kan me geen 3 weken intensieve zorg herinneren), ik zoek informatie over deze ziekte. Ik woon in Noord-Ierland, ik krijg steroïden en eens in de vier weken is er een nieuw LA-6-blokkeringsgeneesmiddel, het fort is binnen enkele jaren volledig te genezen, ik zou graag willen weten of dat waar is.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*