Als de reden voor de verandering duidelijk is

Een kenmerkende huidlaesie in de loop van urticaria is de jeukende urticaria-bubbel. Soms rapporteren patiënten ook bakken of pijn in het gebied van de huidlaesie. De kleur van de bloem is wit of roze en het gebied eromheen is rood. Deze bubbel bevindt zich boven het huidoppervlak, wordt snel gevormd, maar verdwijnt ook zonder blijvende veranderingen aan de huid aan te brengen.

Het aantal uitbloeiingen kan variëren, soms in grote mate en over grote delen van de huid. De locatie van de laesies kan indicatief zijn voor de oorzakelijke factor van de ziekte (bijvoorbeeld de ziekte). neem contact met urticaria op het moment van blootstelling aan het allergeen, koude of lichte urticaria op plaatsen die blootstaan aan en blootgesteld zijn aan lage temperaturen en zonlicht).

Een scherpe urticaria kan plotseling optreden, zelfs binnen een paar minuten nadat de agent heeft gehandeld, maar er is ook een verborgen begin van symptomen, die zich pas na een langere periode ontwikkelt. Bijna alle gevallen van acute laesies trekken zich spontaan terug en ondergaan zelden het ziekteproces in de chronische fase. Bij chronische urticaria treden de symptomen dagelijks of periodiek op en varieert het verloop van de ziekte.

Erkenning van urticaria

De diagnose van urticaria is gebaseerd op typische huidlaesies en ziektesymptomen. Het is belangrijk om algemene kwalen niet over het hoofd te zien, wat kan duiden op de ontwikkeling van een anafylactische reactie, die de gezondheid en het leven van de patiënt direct in gevaar brengt. Als de oorzaak van de verandering duidelijk is, is geen aanvullende test nodig (bijv. Geen verdere testen vereist.) Skin-spot, eigen serum- of vloktests).

Bij de differentiatie moet rekening worden gehouden met andere huidaandoeningen, met name mild polycystisch erytheem, vesiculaire pemfigoïd, herpetische dermatitis, medicijnuitslag, bloedvergiftiging of virale infecties.

Behandeling van urticaria

Niet-specifieke of specifieke methoden worden gebruikt om urticaria te behandelen. De eerste is om factoren te voorkomen die ziektes of laesies veroorzaken. Anti-histaminen worden gebruikt als basis voor de symptomatische behandeling van patiënten met urticaria.

Andere geneesmiddelen kunnen tricyclische antidepressiva, glycosteroïden, bèta-mimetica, anti-leukotriene geneesmiddelen of nifedipine zijn.

Specifieke behandeling daarentegen is gebaseerd op de juiste behandeling van de basisziekte (als urticaria een secundair probleem is) en een passend beheer afhankelijk van het mechanisme van de huidlaesies (bijv. De koude urticaria wordt als voorzorgsmaatregel behandeld met antihistaminica, bijv. cyproheptadine of andere middelen, bijv. toxine).

Prognose met urticaria

Prognose voor acute urticaria is goed, omdat het overgrote deel van de gevallen na enkele dagen of weken spontaan verdwijnt. Bij veranderingen van chronisch karakter is de prognose slechter, omdat deze vormen van de ziekte de neiging hebben om aan te houden en gedurende een periode van meerdere tot zelfs meerdere jaren te converteren.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*