Autosomaal dominante meerbloemige nier

De autosomaal dominante dominante niermultiplex vertoont aanvankelijk geen klinische symptomen. Het ziektebeeld is verborgen, de eerste symptomen zijn pijnlijke aandoeningen van de lumbale regio, die ontstaan als gevolg van een aanzienlijke druk van de cyste en de nieren zelf.

Dit klinische symptoom van autosomaal dominante renale multiplecytosis komt voor bij meer dan de helft van de patiënten. Soms kan er meer ernstige en ernstige pijn optreden, die kan worden veroorzaakt door cystebloedingen of een barst met bloed dat uitmondt in het bekken- en bekkensysteem, wat resulteert in hematurie.

Pijn kan ernstig verergeren, omdat sommige patiënten overwegen om hun nieren te verwijderen door chirurgische of laparoscopische verwijdering van de cyste.

Urine-bloeding is ook een veel voorkomend symptoom bij patiënten met autosomaal dominante renale multiplecytopenie. Dit kan gebeuren na veel fysieke inspanning of na een blessure, maar het kan gebeuren zonder een specifieke oorzaak. In de loop van de ziekte komen urethra of nierstenen vaker voor.

Bovendien zijn urineweginfecties aandoeningen die naast nierafwijkingen bestaan. Dit zijn typische klinische symptomen en worden geassocieerd met een hoog percentage ziekenhuisopnamen bij patiënten met autosomaal dominante niermultiplex.

Diagnose van autosomaal dominante renale multiplecytopenie

De autosomaal dominante renale polynormiteit wordt herkend door een typisch beeld van laesie dat wordt getoond door beeldvorming, b.v. echografie of, meer precies, computertomografie. Het is noodzakelijk om de diagnostiek uit te breiden in de richting van condities die naast elkaar bestaan in andere systemen en organen. Klinische symptomen kunnen ook wijzen op de ziekte.

Het is belangrijk om een uitgebreide geschiedenis van de ziekte te hebben, in het bijzonder familiegeschiedenis, en om autosomaal dominante renale multiplecytosis in de familie van de patiënt aan te tonen.

Bij het differentiëren tussen de autosomaal dominante niermultiplex, moeten andere aandoeningen van de urinewegen worden uitgesloten die soortgelijke klinische symptomen kunnen vertonen en waarbij een kenmerkende afwijking bij beeldvorming wordt waargenomen.

Behandeling van autosomaal dominante renale multiplecytopenie

De therapie van autosomaal dominante renale multiplecytosis vereist een procedure om de klinische symptomen van de ziekte tegen te gaan. In de hematurie zijn rust en kalmte noodzakelijk en deze aandoening is zelden een indicatie voor nierverwijdering. In het geval van urineweginfecties is een langdurige antibioticumtherapie, die tot 6 weken duurt, noodzakelijk.

Soms zijn de complicaties van een infectie een indicatie voor chirurgische interventie. De methoden voor de behandeling van urinewegstenen verschillen niet van de aanvaarde normen. De laatste procedure is dialyse, resectie van één of beide nieren en orgaantransplantatie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 134 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*