Bot systeem ziekten

Botvrije necrose is een proces dat leidt tot de dood van botweefselcomponenten en het aangrenzende beenmerg als gevolg van een bloedcirculatiestoornis, wat leidt tot een afname van de bloedtoevoer en botoxie. Deze aandoening komt vaker voor bij mannen, meestal vóór 50. Veroudering: - verjaardag. De meest voorkomende oorzaak is trauma, vooral in combinatie met een proximale fractuur.

osteoporose

Osteoporose is een gegeneraliseerde aandoening van het botstelsel, geassocieerd met een vermindering van botmassa en aandoeningen van de botmicrostructuur, wat leidt tot een verhoogd risico op fracturen. De ziekte is een van de meest voorkomende ziekten die op hoge leeftijd voorkomen, vooral bij vrouwen na de menopauze. De veranderingen zijn gebaseerd op metabole stoornissen van het botmetabolisme. Evenwicht tijdens het maken van i.

Pagetaanse ziekte

De ziekte van Paget (deformerende botontsteking) is een proces dat beperkt is tot een of meer knooppunten en een onbekende oorzaak heeft. Het wordt gekenmerkt door toegenomen en chaotische botremodellering met een hoger risico op de ontwikkeling van deformaties, chronische pijn, fracturen en complicaties van het zenuwstelsel en bindweefsel. De ziekte van Paget is de op één na meest voorkomende ziekte.

osteomalacie

Osteomalacie is een gegeneraliseerde botmetabole ziekte veroorzaakt door onvoldoende mineralisatie van zowel het sponsachtige als het compacte deel. Onvoldoende accumulatie van calciumzout in het botweefsel leidt tot verzwakking van de stijfheid en buiging van botten als gevolg van belastingen, en tot slot tot permanente vervormingen in het botweefsel. Osteomalacie komt relatief vaak voor.

Breuken van de radiale en elleboogbotten

Het trauma van het gebied van de onderarm zorgt ervoor dat de kracht werkt op beide botten - radiaal en elleboog, vervolgens de breuk van beide botten of een van hen optreedt, maar met het naast elkaar bestaan van dislocatie in het elleboog- of handwortelgewricht van de onbreekbare ledemaat. Typen radiale en elleboogbotbreuken Een Monteggia-fractuur (ontwrichte elleboogfractuur) wordt onderscheiden.

Breuken binnen de epifyse van de distale straal van het bot

Breuk op een typische plaats - recht, genaamd breuk van het Collesa-type - komt het vaakst voor. Een karakteristiek kenmerk is de verplaatsing en opwaartse buiging van de radiale botbreuk als gevolg van de verwonding. Dergelijke breuken komen voor op middelbare en oudere leeftijd, ze treden op in het mechanisme van vallen op het uitgestrekte been in de dorsale bocht van de pols (tijdens de val van de ledemaat).

Adult Still's Disease

Nog steeds is ziekte een vorm van juveniele idiopathische artritis. Het wordt gekenmerkt door koorts, huiduitslag, lymfadenopathie en miltvergroting en ontstekingslaesies in de gewrichten. De ziekte begint meestal vóór de leeftijd van 16 jaar. De eerste symptomen kunnen echter ook bij volwassenen voorkomen. De oorzaken van de ziekte zijn dat niet.

Fracturen van de humerus

Fracturen van het proximale segment van het humerus-bot De meest voorkomende fractuur van het proximale segment van het humerus-bot is de fractuur van de operatiekraag (andere fracturen omvatten de anatomische nek, vaak gecompliceerd door steriele necrose van de kop van de humerus en de fractuur van de grotere knobbel, meestal conservatief behandeld). Het komt vaak voor, vooral bij oudere mensen. Het is gemaakt in.

Breuken van het voetbot

Breuken in de voet omvatten enkelfractuur, hielbreuk, middenvoetfractuur en vingerfractuur. Vanwege de nabijheid van de locatie worden hier ook andere breuken van de epifyse van het scheenbeen beschreven, hoewel deze structuren niet zijn opgenomen in het voetgebied. Fractuur van het enkelbeen Fracturen in het enkelbot komen niet vaak voor, ze treden meestal op als gevolg van indirecte overdracht.

Ingebouwde hoogvleugelige positie

De positie van de aangeboren hoge schoep (de ziekte van Sprengel) is een ontwikkelingsstoornis van het gebied rond de wervelkolom en de schouderrand, wat zich manifesteert door een onjuiste schoeppositie en beperking van de mobiliteit van de schoep. De ziekte is een zeldzaam ontwikkelingsstoornis, met de meeste patiënten aan slechts één zijde. Genetische aanleg zal in sommige gevallen waarschijnlijk bestaan, maar niet in andere.

De ziekte van Scheuermann

De ziekte van Scheuermann is anders een dorsale, misvormende ziekte die optreedt tijdens de puberteit en manifesteert zich door excessieve thoracale kyfose, pijnlijke aandoeningen die periodiek voorkomen en kenmerkende veranderingen in het radiologische beeld, die een uitdrukking zijn van het gestoorde proces van intradentriculaire ossificatie van de wervellichamen. De frequentie van voorkomen is niet correct.

Vertebrale afbeelding en wervels

Het ruggenmerg is een pathologische toestand van discontinuïteit binnen de boog van de wervels, waardoor de wervels in twee delen worden verdeeld. De wervelkolom kan een plaats zijn voor de ontwikkeling van de wervelkolom, d.w.z. voorwaartse beweging van het voorste deel van de wervels, waarmee de gehele bovenliggende wervelkolom ook beweegt. De redenen voor dergelijke veranderingen zijn niet helemaal duidelijk.

Coliosis

Coliose (laterale torsie van de wervelkolom) is een ontwikkelingsdeformatie van de wervelkolom en de romp. De ziekte ontwikkelt zich tijdens de groeiperiode. Het overschrijden van een bepaald bereik van reversibele veranderingen leidt tot het optreden van een permanente toestand. Periodes van ziekteprogressie vallen samen met de stadia van de groei van de wervelkolom. De oorspronkelijke verplaatsingen gaan gepaard met verstoringen van de systeemgroei.

Breuken van een sleutelbeen

Het sleutelbeen speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de rand van de bovenste ledemaat, ondersteunt het schoudervleugelgewricht, bevestigt strak spieren en ligamenten en biedt bescherming voor de schouder en cervicaal-stijve structuren. Bovendien zorgen de gewrichten in dit gebied voor volledige beweeglijkheid van de bovenste extremiteit. Breuken in de kraag kunnen worden veroorzaakt door letsel.

Fracturen van het femur

Afhankelijk van de plaats van femorale botbeschadiging, kunnen verschillende soorten fracturen worden onderscheiden: femurhalsfracturen, windingfracturen, femurschachtfracturen en fracturen binnen de verdere epifyse. Fracturen van de dijbeenhals Fracturen van de dijbeenhals zijn kenmerkend voor ouderen vanwege hun voortschrijdende veranderingen in het lichaam.

Hypertrofische osteoartropathie

Hypertrofische osteoartropathie is een bot- en gewrichtsaandoening die zich manifesteert door een verandering in de vorm van de vingers, ontsteking van het lange bot periosteum en artritis. De ziekte kan primair zijn of zich ontwikkelen in de loop van andere ziekten. Hypertrofische osteoarthropathie kan gepaard gaan met longaandoeningen (cystische fibrose, pulmonaire fibrose, neoplasma's afgeleid van longweefsel, enz.).

Bekkenbodem fracturen

De oorzaak van een bekkenfractuur kan een plotselinge en sterke spiercontractie (zogenaamde "kramp") zijn. breuken), verpletterende type verwondingen en indirecte verwondingen, b.v. bij het springen van een hoogte. Breuken manifesteren zich door spontane pijn in het beschadigde gebied. De symptomen worden erger wanneer je probeert te bewegen. Wanneer breuken bewegen, verschijnt een verkort symptoom.

Bot- en gewrichtsdysplasie

Bot- en gewrichtdysplasieën of osteochondrodysplasieën zijn aandoeningen die het gevolg zijn van het abnormale proces van vorming van bot- en gewrichtselementen en van andere aandoeningen van groei en ontwikkeling van lange botten en wervels (precies de structuur van aas, epifyse, epigastrisch kraakbeen en stengels). Ze manifesteren zich door mobiliteitsstoornissen. Bot- en gewrichtsdysplasie zijn zeldzaam.

Breuk van het mes

Breuken in de schouder treffen meestal mensen van middelbare leeftijd en worden veroorzaakt door verkeers- en sportongevallen, voornamelijk als gevolg van de actie van een directe verwondingsprikkel. De volgende breuken onderscheiden zich binnen het schouderblad: schouder uitsteeksel, afbrokkelende uitsteeksel, bovenste hoek, gewrichtsoppervlak, nek, stengel en onderste schouder hoekfractuur. Breuk.

Sudetenland Complex

Sudetenland syndroom (of Sudetenland-ziekte, algodystrofie of reflex-sympathische dystrofie) is een ziekte die meestal het gevolg is van letsel of schade, en treft meestal ledematen die grotere gebieden bedekken dan het gebied van directe traumatestimulatie. Het manifesteert zich in pijn, stoornissen in de bloedsomloop, aantasting van de functie van de structuur, die.

Breuken in het ellebooggewricht

Fracturen van het hoofd en de nek van het radiale bot komen bij volwassenen voor in de vorm van geïsoleerde, ongecompliceerde ontwrichting binnen het elleboog- of radiaal-łokewalkgewricht. Het schademechanisme bestaat meestal uit een val op de uitgestrekte hand, de kop van het radiale bot raakt de kop van het opperarmbeen - het is een indirecte verwonding. Behandeling van nekfracturen.

Gemorste fascie-ontsteking met eosinofilie

Gemorste eosinofiele fascia-ontsteking (of de ziekte van Shulman) is een chronische systemische bindweefselaandoening met typische coatingharden. Bovendien wordt een toename van eosinofiele niveaus (een soort witte bloedcellen die voornamelijk verantwoordelijk is voor allergische en parasitaire reacties) waargenomen in de laboratoriumtest van serumuitstrijkjes.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis (of chronisch progressieve bezoeker) is een systemische ziekte van het bindweefsel die ontstaat op basis van een abnormale immuunrespons van het lichaam. De ziekte wordt gekenmerkt door niet-specifieke artritis en niet-gewrichtsafwijkingen. Na verloop van tijd ontwikkelen zich orgaancomplicaties die tot invaliditeit leiden.

Pijnlijke schouder syndroom

Pijnlijke schouder syndroom is een ziekte die kan worden veroorzaakt door verschillende ontstekingsprocessen die zich binnen de peestrailers ontwikkelen (het zogenaamde "sinus-syndroom"). entezopathieën), die pijn veroorzaken tijdens beweging en in rust en verminderde mobiliteit in het schoudergewricht. Pijnlijke schouder syndroom kan worden veroorzaakt door ontstekingsprocessen die plaatsvinden in de structuren van de vatrug.

chondrocalcinose

Chondrovalcinose, of een veronderstelde bodemaandoening, is een ziekte die wordt veroorzaakt door de accumulatie van kristallen van gedehydrateerd calciumpyrofosfaat in de structuren van gewrichtskraakbeen. De chemische stof moet ook worden aangegeven in de gewrichtsvloeistof. De frequentie van chondrocalcinose is niet volledig bekend en komt minder vaak voor bij vrouwen, met name vóór de leeftijd van 50 jaar. Frequentie.

Pols carpaal tunnel syndroom

Pols carpaal tunnel syndroom is een ziekte die behoort tot de groep van de zogenaamde "bloedvaten". compressie-neuropathieën van de middelste zenuw. Het wordt veroorzaakt door een te beperkte ruimte in het polskanaal, die symptomen veroorzaakt van druk op de zenuw daarin. De middelste zenuw komt van de humerus plexus en passeert door de elleboog en vervolgens tussen de hoofden van de spier.

Artritis in de gewrichten

Artritis wordt gekenmerkt door een combinatie van klinische symptomen geassocieerd met schade aan het gewrichtskraakbeen en de subchondrale laag van het bot, wat leidt tot onregelmatigheden in de epifyse van het bot en de ontwikkeling van ontsteking. De overheersende symptomen zijn gewrichtspijn, verminderde mobiliteit, kraken en ontstekingsveranderingen van verschillende ernst. Ziekte.

fibromyalgie

Fibromyalgie is een ziektesyndroom dat wordt gekenmerkt door het optreden van hevige pijn in verschillende lokalisaties, vooral op plaatsen die zijn blootgesteld aan druk. Bovendien ontwikkelen zich de symptomen van het slecht functioneren van het autonome systeem en functionele stoornissen. Fibromyalgie komt voor bij ongeveer 3 procent van de bevolking. algemeen publiek.

Psoriatische arthritis

Artritis psoriatica is een chronische ontstekingsziekte die ontstaat bij mensen met psoriasis en behoort tot de groep van de zogenaamde Psoriasis. Spondylarthropathie . Psoriasis wordt gevonden bij ongeveer 2% van de bevolking. Het aantal mensen met deze huidklachten nam toe, terwijl artritis bij verschillende percenten van mensen met deze huidklachten optrad. Artritis psoriatica komt niet vaker voor bij vrouwen en mannen, maar in zijn vorm.

Reactieve artritis

Reactieve artritis of het syndroom van Reiter is een combinatie van subacute of chronische artritis met urethritis en conjunctivitis. Deze ziekte wordt gedefinieerd als asymmetrische, steriele artritis, vooral in de onderste ledematen, die naast het ziekteproces in peestrailers bestaat. Reactieve artritis gaat vooraf aan infectie.

Urate bodems

De bodem van de urine is ontsteking van de gewrichten veroorzaakt door de ophoping van natriumuraat in de gewrichten, de secundaire absorptie van deze kristallen en de vorming van kristallijne afzettingen in de weefsels. Aanvankelijk wordt de ziekte gekenmerkt door convulsies en naarmate de ziekte vordert, treden permanente ontstekingsveranderingen in de gewrichten en interne organen op. De onderkant van de urine komt vaker voor.

Reumatische koorts

Reumatische koorts, volgens de classificatie van reumatische aandoeningen, behoort tot de groep van aandoeningen die artritis wordt genoemd. Een typisch kenmerk van deze ziekten is de ontwikkeling van ontsteking binnen enkele dagen of weken als gevolg van een infectieuze factor. Reumatische koorts is een auto-immune, systemische ontstekingsziekte. Het ontwikkelt zich binnen.

Ernstige artritis in de wervelkolom

Een verstijvende spondylitis, of de ziekte van Bechterev, is een chronisch en over het algemeen progressief ontstekingsproces dat de sacro-iliacale gewrichten, kleine gewrichten van de wervelkolom, de fibreuze ringen en ligamenten beïnvloedt, wat leidt tot hun progressieve verstijving en immobilisatie. Naar schatting kan de ziekte ongeveer 1% van de bevolking treffen.

Artritis-virus

Artritis is een klinische aandoening die verband houdt met de aanwezigheid van virussen in de gewrichtsstructuren. Het komt minder vaak voor dan bacteriële artritis. Het kan voorkomen bij mensen met risicofactoren, het wordt meestal veroorzaakt door B19 parvovirus, rubella-virus (vooral bij volwassen vrouwen), varkens (vooral bij mannen), HIV-virus, ontstekingsvirussen.

Elbow zenuw carpaal tunnel syndroom

De carpale tunnel van de elleboogzenuw, of van Guyon, wordt gevormd door de haak van de haak, het bot van het korhoen en het dwarse ligament van de pols of de snaar van de bender. De elleboogzenuw in zijn kanaal verdeelt zich in een oppervlakkige tak (hoofdzakelijk met sensorische vezels) en een diepe tak (voornamelijk met motorvezels die de spieren vormen). De oorzaken van de opstand.

Elleboogkanaalsamenstel

De elleboogzenuw komt uit de humerus plexus en gaat door het elleboogkanaal, dat wordt gevormd door de mediale epicondyphalus van de humerus, het ileum-ligament en de pees, gelegen tussen de hoofden van de elleboogbuigerspier van de pols. Blessures, degeneratieve veranderingen of ontstekingsveranderingen leiden meestal tot vernauwing van het kanaal. Vaak verschijnt de montage van het elleboogkanaal.

Diabetische osteoartropathie

Diabetische osteoarthropathie verwijst naar veranderingen in het osteo-articulaire systeem tijdens diabetes, met name wanneer het slecht wordt behandeld en de suikerspiegel hoog is. Acute arthropathie komt voor bij minder dan een percentage van de mensen met diabetes. Diabetische osteoarthropathie komt meestal voor tussen 50 en 50 jaar, een leeftijd van 60 jaar, met dezelfde prevalentie voor beide geslachten.

Artritis bij diabetes mellitus

Obesitas is bevorderlijk voor artrose in het beloop van diabetes, dat voornamelijk wordt waargenomen bij patiënten met het tweede type diabetes. Vandaar dat artrose vaker voorkomt en zich sneller ontwikkelt dan in de algemene bevolking, en is het ook meer uitgesproken. De afwijkingen betreffen vooral de grote gewrichten (meestal knieën). Bij patiënten met de ziekte.

Diabetische artritis

Diabetische cheiroarthropathie, of pseudo-sclerodermie, is een beperking van gewrichtsmobiliteit die samenhangt met diabetes. De ziekte ontstaat als gevolg van huidverdikking en verharding, die lijkt op de symptomen die optreden bij de systemische sclerose. In de regel heeft het ziekteproces invloed op de dorsale huid van de handen. Geschat wordt dat diabetische cheiroarthropathy zelfs bij hogere patiënten ontstaat.

Juveniele idiopathische artritis

Juveniele idiopathische artritis is een bindweefselaandoening die voorkomt bij kinderen, een van de meest voorkomende inflammatoire en reumatische aandoeningen is, die alle mensen treft, ongeacht ras of breedtegraad. Adolescente idiopathische artritis overheerst enigszins bij meisjes. Er zijn verschillende vormen van de ziekte: ongeveer het begin.

Bacteriële artritis

Bacteriële artritis is de aanwezigheid van bacteriën in de synoviale membraan of articulaire holte en in de periarticulaire weefsels. Afhankelijk van het klinisch verloop wordt een acute of chronische vorm onderscheiden. Bacteriële ontsteking is een van de meest voorkomende (virale, schimmel- of parasitaire komt minder vaak voor), de ziekte komt niet vaak voor en is afhankelijk van m. oa van ouderdom en breedte.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*