Bovenste borstkasassemblage

Het bovenste borstgat syndroom is een reumatische aandoening, het betreft neurovasculaire aandoeningen die optreden als gevolg van druk op delen van de plexus brachialis (onderste romp) en subclavia-vaten.

Deze structuren gaan van de nek naar de axillaire holte en kunnen op deze hoogte worden gecomprimeerd tussen de voorste en de mediane hellende spieren en de structuur van de eerste rib, tussen de eerste rib en de kraag, of tussen de verpletterende alvebra van de schouder en de pees van de thoracale spier van de kleinere.

Op basis van de plaats waar de neurovasculaire structuren werden onderdrukt, worden traditioneel van oudsher 3 soorten bovenste chest hole-syndroom onderscheiden, die in de klinische praktijk uiterst moeilijk te onderscheiden zijn.

Oorzaken en symptomen van het bovenste gat van de borst

De oorzaken van de ontwikkeling van het bovenste gat in de borst zijn meestal abnormaliteiten van deze gebieden met aangeboren afwijkingen (bijvoorbeeld de aanwezigheid van een extra cervicale rib of een extra band van pezen). Symptomen van het syndroom kunnen ook het gevolg zijn van een nauwe verdeling en groepsdruk op aangrenzende structuren, b.v. de voering, de voering of de voering. bij atleten met goed ontwikkelde spieren in het gebied.

De eerste kwalen van het bovenste chest hole-syndroom die optreden tijdens het ziekteproces zijn sensorische stoornissen in de vorm van tintelingen, lijden en pijn in het gebied dat wordt geïnnerveerd door de elleboogzenuw (voornamelijk rond het gebied van de hartslag en de pink). Vervolgens ontwikkelen bewegingsstoornissen en spieratrofie zich in gebieden waar de innervatie afkomstig is van de onderste humerus brachiale plexusstam (hoofdzakelijk de elleboogzenuw).

Bij sommige patiënten kunnen vasculaire letsels optreden, in de vorm van weefselischemie vanwege aderlijke contractie of compressie, inclusief de zenuwstructuren van de brachiale plexus.

Herkenning en behandeling van het bovenste gat van de borstkas

Om een ​​juiste diagnose te stellen bij het bovenste borstgat syndroom, is het noodzakelijk om een ​​neurologisch onderzoek en beeldvorming van de structuren van het plexusgebied van de arm te verrichten. Zoeken naar bijbehorende compressie-eenheden (bijv. Voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting, voor de juiste richting. Om het naast elkaar bestaan ​​van andere anomalieën binnen de anatomische structuren van de zieke ledemaat niet over het hoofd te zien, moeten de volgende maatregelen worden genomen. Soms is het misschien niet duidelijk welke vorm van het bovenste chest hole-syndroom waar u mee te maken hebt, maar het is niet altijd nodig.

De behandelingsmethoden voor het conservatieve bovenste borstgat syndroom zijn om de spieren te versterken die betrokken zijn bij het opheffen van de schouder. Overmatige dislocatie van de ledemaat moet worden vermeden. Operationele behandeling is alleen effectief bij sommige patiënten en de exacte oorzaak moet worden bepaald als dit wordt overwogen.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*