Brain-breaking I Intracerebrale hematoom

Hersenen contusie en intracerebrale hematoom zijn vaak gecombineerd en behoren tot de meest gediagnosticeerde posttraumatische hersenletsel. Contusie wordt gekenmerkt door gemorst oedeem van hersenweefsel en kleine hemorragische laesies. Deze uitbraken vinden plaats op de plaats waar de trauma- stimulus wordt toegepast en kunnen ook voorkomen in het tegenovergestelde halfrond als gevolg van de tijdelijke verplaatsing van hersenweefsel veroorzaakt door het trauma.

Intracerebrale hematoom betekent dat er grotere uitbraken van bloedingen zijn. Kneuzing en hematoom bestaan bijna altijd naast hersenschudding. Vandaar dat de symptomen zijn: verlies van bewustzijn, misselijkheid, braken en hoofdpijn. Het klinische beloop van cerebrale contusie en intracerebrale hematoom is ernstiger omdat focale neurologische symptomen worden waargenomen. Er zijn problemen met de bloedsomloop en de ademhalingswegen die worden veroorzaakt door schade aan de hersenstam. Psychische aandoeningen zoals angst, desoriëntatie, hallucinaties komen voor.

Bij oudere mensen kunnen persoonlijkheidsveranderingen en dementie permanent worden. Kneuzing en hematoom dragen bij aan hemiplegie en spraakstoornissen, geur en schade aan de oogzenuw, evenals aan de innervatie die de spieren die de oogbol bewegen levert.

Behandeling van cerebrale contusie en intracerebrale hematoom

Hersenen contusie vereist geen gespecialiseerde therapie. Weefsels die beschadigd zijn, ondergaan spontane necrose en het bloed wordt geabsorbeerd. Alleen aandoeningen met aanzienlijk oedeem hebben een drainagebehandeling nodig. Bij grotere intracerebrale hematomen wordt chirurgische evacuatie van de inhoud uitgevoerd. Epileptische behandeling is profylactisch opgenomen, omdat de progressie van veranderingen in de hersenen kan leiden tot epileptische aanvallen, die vaak leiden tot levensbedreigende holtes.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*