Chronische obstructieve longziekte (COPD)

Chronische obstructieve longziekte is de meest voorkomende longziekte. De definitie van de ziekte combineert twee belangrijke en frequente veranderingen: emfyseem en chronische bronchitis, die naast elkaar bestaan. Het karakter is multifactorieel. De meest voorkomende oorzaak is roken, wat leidt tot gebitsprothese en anti-protease-disbalans in de longen.

Andere factoren kunnen zijn: frequente luchtweginfecties en passief roken, de gevolgen van milieuvervuiling, klimatologische factoren, terugkerende broncho-pulmonaire genetische aandoeningen. Chronische obstructieve longziekte onderscheidt zich van astma door het feit dat het verstoppen van de luchtstroom onomkeerbaar is.

Symptomen van chronische obstructieve longziekte

Een van de belangrijkste symptomen van chronische obstructieve longziekte is hoesten met slijmoplossend vermogen van dicht sputum. Daarnaast is er aanvankelijk een inspannende en vervolgens een rustende ademloosheid. De zieke man is bank, verliest gewicht en is speeksel. Het ontwikkelt pulmonale hypertensie en hartfalen.

Behandeling van chronische obstructieve longziekte

De behandeling van chronische obstructieve longziekte omvat voornamelijk het gebruik van preparaten die de bronchiën verbreden. Deze omvatten cholinolinegeneesmiddelen, sympathicomimetische geneesmiddelen en theofylline-derivaten. Ze zijn bedoeld om het optreden van kortademigheid te voorkomen. Anti-cyclotropische geneesmiddelen en bronchiale mucusrelaxantia worden ook symptomatisch toegediend.

Prognose van chronische obstructieve longziekte

Chronische obstructieve longziekte is een progressieve ziekte. Prognose is erger wanneer de ziekte een periode van geavanceerde veranderingen doormaakt. De regel in de ziekte is recidiverende bronchopulmonaire infecties. Longontsteking is een levensbedreigende aandoening voor de patiënt.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 134 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*