Churg Strauss Group

Syndromen van Churga en Strauss staan ook bekend als allergische granulomateuze vasculitis. De ziekte behoort tot systemische ziekten van bindweefsel (meer in het bijzonder tot systemische vasculitis). Het betreft voornamelijk kleine en middelgrote vaten, bij patiënten wordt de aanwezigheid van andere allergische ziekten waargenomen, bijvoorbeeld: de aanwezigheid van astma, de aanwezigheid van astma, de aanwezigheid van astma, etc. atopisch astma of allergische rhinitis.

Serumantistoffen tegen p-ANCA worden vaak gevonden. De ziekte is zeldzaam en komt niet vaker voor bij vrouwen of mannen. De redenen voor de wijzigingen zijn niet uitgelegd. Van de overgevoeligheidsreactie wordt verwacht dat deze een belangrijke rol speelt, en afwijkingen van het afweersysteem kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het syndroom.

Symptomen van het syndroom van Churga en Strauss

Het syndroom van Churga en Strauss vindt plaats met systemische symptomen, vooral koorts, zwakte, verlies van eetlust en gewicht. Ademhalingsproblemen zijn geassocieerd met co-existentie van astma bij patiënten, meestal met een ernstig klinisch beloop, die zich zelfs enkele jaren voor het begin van vasculaire laesies kunnen ontwikkelen die kenmerkend zijn voor het Churgery en Strauss-syndroom.

Bijna alle patiënten vertonen symptomen van allergische rhinitis en ervaren ook pijn of gevoeligheid van neusbijholten, pleuraal exsudaat, hemoptyse als gevolg van extravasatie van bloed in de longblaasjes.

Veel patiënten ervaren symptomen van het zenuwstelsel, die de vorm kunnen aannemen van beschadiging van de perifere zenuwvezels, zelden veranderingen in de hersenen zelf (bijv. Een ziekte in het zenuwstelsel, een ziekte in het zenuwstelsel, een ziekte in het zenuwstelsel systeem, etc.). craniale zenuwbeschadiging, beroertes) en symptomen geassocieerd met deze aandoeningen, b.v. Convulsies of coma.

Nier kan leiden tot glomerulonefritis en cardiovasculaire disfuncties kunnen leiden tot endocarditis en myocarditis, coronaire vasculitis en pericarditis. Dit manifesteert zich door hartfalen, hartstilstand of een hartaanval.

Bovendien kan Nadciśnienie Tętnicze zich ontwikkelen, evenals huidsymptomen (verhoogde purpura, onderhuidse knobbeltjes, urticaria, ulceratieve knobbels) en gastro-intestinale symptomen (terugkerende en soms ernstige buikpijn, diarree, braken, bloeding). Soms wordt vastgesteld dat het bewegingssysteem ziek is, wat zich uit in spierzwakte of gewrichtspijn. Oculaire symptomen (vooral vasculitis) zijn zeldzaam.

Gedrag van de ensembles Churga en Strauss

In het algemeen zijn de syndromen van Churga en Strauss onderverdeeld in 3 stadia: prodromale fase, eosinofilie en vasculitis. In de eerste periode wordt de aanwezigheid van astma en allergische rhinitis waargenomen, soms met de vorming van poliepen. De tweede fase wordt gekenmerkt door verhoogde niveaus van eosinofielen in perifeer bloedserum met symptomen geassocieerd met de infiltratie van verschillende weefsels en organen.

De laatste fase - vasculitis - ontwikkelt zich meestal na ongeveer 3 jaar na de diagnose van de eerste symptomen (het gebeurt dat deze periode na enkele jaren vanaf het begin van de ziekte optreedt). Sommige patiënten ervaren milde Astma-symptomen met vasculitis, terwijl anderen meer symptomen ervaren.

Soms gebeurt het syndroom van Churga en Strauss zonder enige klinische symptomen of met een enigszins verergerde aandoening, die alleen betrekking kan hebben op geselecteerde systemen of organen.

Erkenning van de ensembles Churga en Strauss

De diagnose bij het syndroom van Churga en Strauss is gebaseerd op de bevestiging van vasculitis met typische infiltraties in de organen van mensen die lijden aan astma met verhoogde niveaus van eosinofielen in serum. Het vinden van anomalieën bij aanvullende tests kan van extra belang zijn.

Sterker nog, patiënten vertonen een versnelde daling van de rode bloedcellen (ESR), normocytische anemie, verhoogde niveaus van IgE-klasse immunoglobulines en de aanwezigheid van bepaalde antilichamen gericht tegen hun eigen weefsels.

Als de ziekte ook de nieren aantast, zijn er veranderingen in de urine - er worden meer eiwitten en rode bloedcellen gedetecteerd en bovendien, als de nierfunctie verminderd is, is de creatinineconcentratie in het bloed verhoogd. Andere tests die nuttig zijn bij het diagnostische proces omvatten, maar zijn niet beperkt tot, paranasale en thorax sinustonenbeeldvorming, longfunctietests en morfologie.

Behandeling en prognose voor het syndroom van Churga en Strauss

Het syndroom van Churga en Strauss wordt alleen in milde vormen behandeld met glucocorticosteroïden. In meer ernstige gevallen is ook cyclofosfamide inbegrepen. De behandelingsprincipes zijn vergelijkbaar met die van Wegener-granulomatose. De therapie moet gedurende een passende periode worden uitgevoerd, rekening houdend met de geleidelijke stopzetting van de geneesmiddelen.

Prognose bij het syndroom van Churga en Strauss hangt voornamelijk af van vroege diagnose en juiste behandeling, het is meestal succesvol en de meeste patiënten overleven een periode van enkele tientallen jaren vanaf de diagnose van de ziekte. Gevaarlijke complicaties zijn patiënten met ernstige symptomen van de bloedsomloop (hartfalen of infarct, hartstilstand), nieren, gastro-intestinale tractus of ademhalingssysteem. In het geval van co-existentie van andere ziekten is de prognose slechter.
Mariusz Kłos

- Interne ziektes ", Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
- Interna ", Włodzimierz Januszewicz, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warsaw.

Opmerkingen van de groepen Churga en Strauss

Kasia | 2013-07-10 21:30

Na het lezen van de brief, denk ik dat ik informatie moet delen over een goede arts, of beter gezegd een kliniek, waar ik vanaf het allereerste begin van mijn diagnose van dezelfde ziekte ben behandeld. Ze is een allergologiecentrum in het Universitair Klinisch Centrum in Gdańsk en mijn dokter is Dr. Iwona Damps-Konstańska, die op afspraak een arts is. Hij geeft patiënten toe aan het National Health Fund en behandelt ze met de nodige voorzichtigheid, vraagt hen naar hun symptomen en verwijst ze vaak naar andere specialisten die zijn eigen kanalen gebruiken om een afspraak te maken. Het kan je zelfs bellen om te vragen naar je gezondheid als je er al lang niet meer bent. Hoe dan ook, zoals ik heb opgemerkt, behandelen alle artsen van de kliniek hun werk op een vergelijkbare manier.

Agas | 2013-11-04 11:06

Welkom. Ik heb al 8 jaar last van Churga Strauss. Gedurende het eerste jaar kon niemand me helpen omdat ik geen dokter vond die over zo'n ziekte hoorde. In het begin was er hoest, daarna waren er kortademigheid, ze werden groter en groter totdat ik ten slotte zo stikte dat ik geen stap kon zetten en alleen in bed kon liggen.
Ik was heel dun en bijna volledig gedeoxideerd. Ik werd opgenomen in het John Paul II-ziekenhuis in Krakau, naar de longafdeling. En daar was de enige arts die deze ziekte herkende en die me tot nu toe heeft geleid Dr. Piotr Nalepa, een medische wetenschapper.
Momenteel werkt hij in Tarnów en is het hoofd van de afdeling pulmonale en allergologische aandoeningen. Hij heeft ook een privé-praktijk in Bochnia.
Een arts door roeping. Man. Ik raad het aan.

77viki | 2014-09-29 22:49

Ik zou graag meer willen weten over de arts die deze ziekte kent / behandelt. Het is het beste gebied rond Zuidoost-Polen. Ik zou dankbaar zijn voor de informatie. Ik zou graag willen vermijden om van arts naar dokter te gaan, die nog nooit van deze ziekte heeft gehoord.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 134 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*