Complex van niet-afreikelijke aandoeningen die met Euthyroidism worden uitgevoerd

Het complex van extravasculaire aandoeningen met euthyreoïdie is het resultaat van abnormaal perifeer thyroxinemetabolisme, dat het resultaat is van een afname of toename van de activiteit van bepaalde enzymen die bij dit proces zijn betrokken.

De oorzaak van extravasculaire aandoeningen met euthyreoïdie kunnen ontstekingsstoffen (cytokines) zijn die worden uitgescheiden door ontstekingsreactiecellen die worden vrijgemaakt uit ziektespecifieke weefsels.

Bovendien remmen vrije vetzuren en andere stoffen afkomstig van beschadigde of onderoxideerde structuren de binding van schildklierhormonen aan thyreoglobuline, wat resulteert in extravasculaire aandoeningen.

Er zijn een aantal omstandigheden die kunnen optreden met een dergelijke abnormaliteit, b.v. ernstige ondervoeding, mentale anorexia (nervosa anorexia), cirrose, nierfalen, hartinfarct, longaandoeningen gepaard gaande met chronische hypoxie.

Ook kunnen infectieziekten, sepsis en kwaadaardige tumoren voorkomen met extravasculaire aandoeningen. Soortgelijke abnormaliteiten worden ook waargenomen na ernstige verwondingen, beenmergtransplantaties of correct tijdens de foetale periode.

Diagnose van extrafysische aandoeningen met euthyroidism

In het diagnostische proces van het syndroom van extravasculaire stoornissen met euthyreoïdie is het essentieel om de niveaus van totale en vrije schildklierhormonen (thyroxine en trijoodthyronine), alsook de TSH-concentratie en, indien mogelijk, het niveau van de zogenaamde "schildklierhormonen" te bepalen. " . omgekeerde trijodothyronine (rT3).

In de praktijk zijn deze hormonale tests niet nodig, omdat er geen specifieke behandeling wordt toegepast op syndromen van extravasculaire wanorde met euthyreoïdie. Onderzoek is alleen nuttig om te differentiëren met andere schildklieraandoeningen.

Tijdens de herstelperiode wordt een tijdelijke toename in TSH waargenomen, die mogelijk wordt aangezien voor hypothyreoïdie.

Differentiëren in deze gevallen is de bepaling van de rT3-concentratie (een reeks extrafysische stoornissen met euthyroidie wordt gekenmerkt door een hoog niveau van deze stof, in tegenstelling tot hypothyreoïdie, waarbij de rT3-concentratie laag is).

Behandeling van het euthyroid stoornis syndroom

De belangrijkste behandeling van extravasculaire aandoeningen met euthyroidie is de behandeling van de basisziekte, die leidt tot de ontwikkeling van afwijkingen. De heersende opvatting is dat dit syndroom het gevolg is van de aanpassing van het systeem aan een ernstige ziekte.

Het toedienen van hormonale preparaten (thyroxine of tri-joodthylmonine) is niet aan te raden en kan zelfs schadelijk zijn.

Prognose van extravasculaire aandoeningen met euthyroidie bij het syndroom

Prognose van extravasculaire aandoeningen met euthyreoïdie bij het syndroom hangt voornamelijk af van de basisziekte en kan ernstig zijn bij ernstige ziekten.

Bij lage T3-syndroom normaliseren hormonale abnormaliteiten als de patiënt verbetert en de gezondheid terugkrijgt. Laag T3- en T4-syndroom treedt op in zeer ernstige omstandigheden en is een ongunstige prognostische indicator. Hoge mortaliteit is voornamelijk te wijten aan lage niveaus van thyroxine hormoon (T4).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*