Cytomegalovirus-infecties

Cytomegalovirus (CMV) is een herpes-virus. Kenmerkend voor hen is dat ze celvergroting veroorzaken en dat hun cytoplasma alkalische, absorberende interjecties bevatten. In de longvorm zijn pulmonale alveolaire cellen, macrofagen genaamd, betrokken.

Er zijn veel mechanismen waardoor virusoverdracht kan plaatsvinden. Ingeboren ziekte wordt veroorzaakt door een placentaire infectie van de moeder. Perinatale cytomegalovirale ziekte wordt gevormd door contact met cervicale of vaginale afscheidingen tijdens de bevalling. De volgende routes zijn de speekselweg, de seksuele weg en de weg als gevolg van transplantatie.

Ingeboren infectie veroorzaakt een mentale beperking, neurologische beschadiging, gehoorverlies, interstitiële pneumonie, hematologische aandoeningen, hepatitis. CzAsami-symptomen komen helemaal niet voor.

Bij perinatale infecties ontwikkelen zich vaak interstitiële pneumonie, hepatitis, huiduitslag en ontwikkelingsstoornissen. Bij cytomegalovirus geïnduceerde mononucleosis zijn er: koorts, atypische lymfocytose, lymfadenopathie, hepatomegalie, lymfeklieruitbreiding.

De voortgang van de ziekte is meestal snel en eindigt in de dood. In individuele gevallen wordt de patiënt gered.

Behandeling van cytomegalovirus-infectie

Er wordt geen therapie gebruikt bij patiënten zonder immunodeficiëntie, omdat het immuunsysteem dan volledig functioneel is. Voor anderen kan een gangblaas of een fosfornet worden gebruikt.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*