Dexcardia (hart van de rechterkant)

Dexcardia (rechter hart) is een aangeboren hartafwijking waarbij het hart naar de rechterkant van de borst wordt verplaatst.

Bij dit defect bevinden de linkerventrikel en de punt van het hart zich aan de rechterkant van de borstkas en bevindt de rechterventrikel zich in de linkerhelft.

Als dexcardia gepaard gaat met een abnormale, volledige overdracht van andere organen in de borst en de buik (spiegelreflectie), dan hebben we het over viscerale inversie (situs viscerum inversus). Viscerale inversie veroorzaakt geen ongemak.
Zhaneta Malec

Opmerkingen van Dextroardia

GvS | 2009-07-25 11:39

Ongeveer 4000 mensen met viscerale inversie leven in Polen. Helaas hebben velen van hen last van pulmonale arteriestenose (de meest voorkomende complicatie).

Ania | 2009-11-02 23:56

Welkom
mijn geliefde zuster is in de 5de maand van stilte en vandaag heeft ze ontdekt hoe de rug eruit ziet voor het meisje
Jasmijn
en ontdekte ook dat haar kleine kern een hart heeft aan de rechterkant, ik weet niet wat ik haar moet zeggen om haar te troosten, want ze is zo ver weg in Italië en ik in Londen
Er wordt gezegd dat het hart klopt als een bel :), en dat het geen goede zaak voor mij is om een kind te zijn, maar alleen voor mij om twee dingen met mezelf te kunnen doen en voor mij om iets te kunnen doen als het gaat gebeuren,
Ik probeer als kind zoveel mogelijk over dit onderwerp erg dankbaar te zijn als iemand me kan helpen begrijpen of het ernstig is, of het reflecteert op mijn verdere leven, als het tot veel complicaties leidt?
Contacteer ons alsjeblieft. en hij of zij is schat.
Ania

J | 17-02-2010 19:47

Hey 🙂 Ik heb ook dit nadeel, maar ik ben zo gezond mogelijk. Groeten aan allen * Democraten * :).

Sab . | 2010-03-05 18:25.

Ik heb ook een hart aan de rechterkant en de rest van de organen (spiegelreflectie). Ik ben als een vis en leerde er lang geleden al eens per ongeluk over toen ik naar de kolonie moest voor een studie. Het is alweer 24 jaar geleden dat ik persoonlijk iemand anders ontmoette. Ik ben op zoek naar een forum of een goede website met mensen met een handicap.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*