Diverticulosis Dikke darm

Colorectale diverticulosis is een ziekte die bestaat in de aanwezigheid van blinde reservoirs die zich buiten het maag-darmkanaal manifesteren. Diverticula zijn bedekt met slijmvliezen, communiceren met het darmlicht, maar hebben geen spiermembraan in hun structuur.

De belangrijkste oorzaken van colorectale diverticulosis zijn overdreven peristaltische contractie met hoge darmdruk en enkele normale spierwanddefecten in de dikke darm. Diverticulosis komt voornamelijk voor in de dikke darm.

Colorectale diverticulosis komt voor in westerse landen, bij personen ouder dan 30 jaar. Waarschijnlijk gaat dit gepaard met een restarm dieet, gevolgd door een vermindering van ontlasting en een toename van de passage van de darminhoud.

Symptomen van darm diverticulosis

Darm diverticulosis kan asymptomatisch zijn. Zelden lijden patiënten aan intermitterende intestinale samentrekkingen of ongemak in het kwadrant linksonder.

Bovendien kunnen onvolledige stoelgang en ophoping van fecaal materiaal voorkomen. CzAsami een symptoom van de ziekte is het uiterlijk van een vers bloed-bijmengsel in de ontlasting. Pijn intensiveert na de maaltijd en wordt verlicht door stoelgang. Ze gaan vaak gepaard met afwisselende diarree en obstipatie.

Behandeling van darm diverticulosis

Gastro-intestinale diverticulosis wordt ambulant behandeld. Sommige patiënten hebben een spoedoperatie nodig. De behandeling van diverticulosis is gebaseerd op zemelen, die dagelijks zouden moeten worden gegeten. Dit is om de stoelgang te normaliseren.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*