Er is een gevaar voor de ogen

In het geval van het syndroom van Sjögren zijn de ogen van het oog verstoord door de afscheiding van tranen, wat kwalen veroorzaakt die worden beschreven als zand in de ogen, verbranding, krassen, overgevoeligheid voor zonlicht. Oraal patiënten klagen over de droogheid van de mond. Sommige patiënten ervaren een vergroting van de parotiden- en submandibulaire speekselklieren, die worden gekenmerkt door een verhoogde cohesie.

De klieren blijven echter pijnloos tijdens het onderzoek. Bovendien worden schimmelinfecties en aanzienlijk tandbederf vaak waargenomen in de mondholte. Bovendien zijn er symptomen geassocieerd met de storing van exocriene klieren, die zich manifesteert door frequente inflammatoire veranderingen in het ademhalingssysteem, het gehoororgaan, het maagdarmkanaal en de pancreas. De lever en milt kunnen worden vergroot en de nierfunctie verslechtert.

Droogte heeft ook invloed op de slijmvliezen van de geslachtsorganen, die zich manifesteren door chronische en terugkerende ontstekingen van deze structuren. Bijkomende symptomen bij patiënten met het syndroom van Sjögren omvatten algemene vermoeidheid, gewrichtspijn, subfebrale aandoeningen, lymfadenopathie en oesofageale disfunctie. Bovendien komt lymfoomontwikkeling vaker voor in het beloop van de ziekte dan bij de algemene bevolking, wat zich kan manifesteren door gewichtsverlies, koorts, pneumonie, uitslag en vergrote lymfeknopen.

Erkenning van het syndroom van Sjögren

Er zijn veel ontwikkelde criteria voor de diagnose van het syndroom van Sjögren, in alle gevallen is het essentieel om aangetaste traansecretie, droge mond, typische veranderingen in speekselklierfragmenten waargenomen in de microscoop na speciale kleuring van weefsels van de patiënt aan te tonen. Het is ook belangrijk om de aanwezigheid van typische anti-Ro- of anti-La-antilichamen in het serum aan te tonen.

Vanwege de multisymptomatische en complexe aard van het syndroom van Sjögren, moet bij de differentiatie rekening worden gehouden met veel ziekten waarbij symptomen aanwezig in het syndroom van Sjögren aanwezig kunnen zijn en elk symptoom afzonderlijk moet worden beschouwd.

Ziekten met een vergelijkbaar klinisch beloop omvatten voornamelijk enkele virale infecties, lymfoom, fibromyalgie, post-radiotherapie aandoening die wordt gebruikt bij de behandeling van kanker, veranderingen in verband met veroudering van het lichaam of reactie op de orgaantransplantatie die wordt gemaakt.

Behandeling van het syndroom van Sjögren

De therapie van het syndroom van Sjögren heeft voornamelijk betrekking op symptomen van de ogen, de oogbal moet worden beschermd tegen uitdroging. Voor dit doel worden kunstmatige traanpreparaten, gels, beschermende lenzen en glazen gebruikt. Het is ook mogelijk om de uitstroom van tranen te blokkeren.

De behandeling van droogheid in de mondholte is gebaseerd op de toediening van middelen die de afscheiding van speeksel stimuleren. Een belangrijk aspect is tandheelkundige behandeling van tandbederf, dat bijzonder intensief is in de loop van het syndroom van Sjögren. De behandeling van andere symptomen is afhankelijk van de ernst van de ziekte.

Artritis kan worden behandeld met niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, chloroquine (ook gebruikt bij malaria-patiënten) en soms zijn glucocorticosteroïden vereist (bijvoorbeeld in het geval van een ziekte met astma). (bijvoorbeeld prednison). Sterkere immunosuppressieve geneesmiddelen zijn gereserveerd voor zeldzame vormen met uitzonderlijk ernstig klinisch beloop.

Prognose met het team van Sjögren

Primair syndroom van Sjögren heeft een andere prognose, afhankelijk van de ernst van orgaanveranderingen. Prognose wordt verergerd door ernstige longontsteking, acute pancreatitis en infecties. Gevallen waarin zich lymfomen ontwikkelen zijn bijzonder ongunstig. Er is een risico voor de ogen als de symptomen niet goed worden behandeld.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*