Gender-identiteitsstoornissen

Er zijn verschillende klinische symptomen van genderidentiteitsstoornissen, afhankelijk van uw leeftijd. Bij kinderen kunnen ze verklaringen zijn van bereidheid om een persoon van verschillend geslacht te zijn, de voorkeur geven aan kleding en spellen die kenmerkend zijn voor het andere geslacht. Jongere mensen geloven typisch in de mogelijkheid van gemakkelijke geslachtsverandering of van het geloven in het hebben van een ander geslacht dan dat herkend door hun omgeving.

Seksuele identificatiestoornissen bij oudere kinderen worden gekenmerkt door gebaren en gedragingen die kenmerkend zijn voor het andere geslacht, maar na 6. Deze kinderen verbergen hun voorkeuren en gedragingen vanwege hun angst voor spot.

Emotionele problemen bij adolescenten worden verergerd door het uiterlijk en de ontwikkeling van seksuele adolescentie-eigenschappen. Aan de andere kant hebben jonge mensen meer kans op familieconflicten veroorzaakt door angst en tegenstrijdige gevoelens van afkeuring van hun geslacht.

Volwassenen kunnen zichzelf herkennen en zijn zich bewust van de aanwezigheid van genderidentificatiestoornissen. Dit heeft vaak invloed op de ontwikkeling van persoonlijkheidsafwijkingen.

Erkenning van seksuele identiteitsstoornissen

Vaak zien mensen met een gestoorde genderidentiteit helemaal geen arts of gaat een lange periode van de eerste symptomen over naar het bezoek van de arts. Dit heeft te maken met pogingen om de eigen afkeuring van het geslacht te bestrijden. Er zijn geen specifieke tests of criteria voor objectieve bevestiging van een genderidentificatiestoornis.

Alle personen met een genderidentificatiestoornis moeten psychologisch of psychiatrisch worden geraadpleegd om psychische stoornissen uit te sluiten die zich voordoen met dergelijke klinische symptomen. Het is ook belangrijk om onderscheid te maken tussen seksuele differentiatiestoornissen en andere ziekten, met name Klinefelter-syndroom, transvestytisme en psychische stoornissen.

Behandeling van genderidentificatiestoornissen

Bij kinderen is de behandeling van genderidentificatiestoornissen gekoppeld aan psychologische therapie, die tot doel heeft de onomkeerbaarheid van seksuele determinatie duidelijker te maken en de acceptatie van iemands biologische geslacht en gerelateerde sociale rollen te ontwikkelen.

De behandeling van genderidentiteitsstoornissen bij adolescenten is gebaseerd op een gezinsbrede benadering en deze te integreren met het bieden van ondersteuning aan de tiener door zijn geliefden.

Volwassenen met seksuele identiteitsproblemen verwachten vaak een hormonale en chirurgische behandeling die zal leiden tot een verandering in uiterlijk. Een dergelijke behandeling wordt echter niet aanbevolen voor de hele groep patiënten en moet worden uitgevoerd onder strikt toezicht van een ervaren psychiater en een endocrinoloog. Psychologische ondersteuning is echter essentieel.

Prognose van stoornissen bij genderidentificatie

Aandoeningen van genderidentificatie belemmeren het dagelijks functioneren. Bij kinderen en adolescenten is dit te wijten aan de moeilijkheid om naar school te gaan en permanente educatie. Deze problemen zijn vooral acuut bij jongens.

Bovendien leiden schuldgevoelens, sociale afwijzing en angst voor genderidentiteit vaak tot misbruik van alcohol en andere stoffen. Bovendien komen psychische stoornissen vaker voor bij mensen met soortgelijke problemen.

Deze omstandigheden leiden vaak tot het uiteenvallen van het huwelijk, omdat de partner niet langer verschillende gedragingen tolereert, bijvoorbeeld: het huwelijk van een kind, het huwelijk van een kind, het huwelijk van een kind of het huwelijk van een kind. Draag kleding van het andere geslacht. Mensen met identificatiestoornissen voelen zich vaak angstig over de impact van hun gedrag en voorkeuren op hun kinderen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*