Herpetische dermatitis Huid

Herpes-infecties van de huid vinden plaats met veelvormige uitslag. In het klinische beeld worden zowel klontjes als erytheem waargenomen, evenals uitbloeiingen van het urticaria-type en kleine belletjes met herpetiforme of fesonische rangschikking. Periodiek kunnen grotere blaasafmetingen optreden bij sommige terugvallen. Kenmerkend is de symmetrie van de waargenomen veranderingen.

Meestal bevinden de afwijkingen zich op de ellebogen en knieën, in de regio van de sacrale wervelkolom en op de billen, soms bedekkend de huid rond de schouders en hoofd samen met het gezicht.

In de loop van herpetische dermatitis worden systemische symptomen zoals pruritus en baksel waargenomen die niet geschikt zijn voor de ernst van de huidlaesies en mogelijk de dominante symptomen zijn.

In de meeste gevallen is de algemene toestand van de patiënt goed. Bij kinderen kan viscerale ziekte zelfs na vele jaren voorafgaan aan het verschijnen van huidlaesies.

Het beloop van herpetische dermatitis duurt lang en de ziekte vertoont de neiging terug te komen. Soms blijven de symptomen gedurende je hele leven bestaan. Het is belangrijk dat de tolerantie voor glutenbevattende voedingsmiddelen varieert van patiënt tot patiënt.

Jodium, dat een component is van vele medicinale preparaten, is in hogere hoeveelheden aanwezig in sommige voedingsmiddelen (bijvoorbeeld in de vorm van jodium, jodium of andere stoffen), kan het uiterlijk van afwijkingen verergeren of provoceren. in zeevis, kersen, eieren, erwten en anderen) of in de lucht, vooral in kustgebieden.

Diagnose van herpetische dermatitis

De diagnose van herpetische dermatitis kan worden vastgesteld nadat typische huidlaesies met veelvormig karakter en symmetrische verdeling op specifieke locaties zijn aangetoond. Bovendien kunnen jeuk en verbranding, soms ernstig, en het chronische verloop van de ziekte wijzen op herpetische dermatitis.

Bevestigende onderzoeken zijn: histologische evaluatie van weefsels die betrokken zijn bij het ziekteproces (demonstratie van microporiën in huidpapillen), immunologische evaluatie van de huid (bepaling van korrelige afzettingen van IgA-antilichamen) en laboratoriumtests van bloedserum (bevestiging van de aanwezigheid van typische antilichamen in het geval van glutenafhankelijke co-existentie van de enteropathie).

Bij de differentiaaldiagnose van herpetische dermatitis is het belangrijk om pemfigoïd uit te sluiten, dat vergelijkbare klinische symptomen kan hebben, maar relatief grote onregelmatig verdeelde blaren heeft. Bovendien zijn er geen systemische symptomen in de pemfigoïd.

Bovendien omvat het onderscheid tussen herpetische dermatitis en herpetische dermatitis huiduitslag die zich ontwikkelt nadat sommige farmacologische preparaten zijn genomen, en medische geschiedenis, inclusief drugsgebruik, is belangrijk in deze gevallen.

Bovendien is er geen herpetisch systeem van huidlaesies in hun beloop, die meestal verspreid zijn over grote gebieden en gekenmerkt worden door een snel klinisch verloop met slecht gemarkeerde systemische symptomen. De afwijkingen verdwijnen na het staken van de farmacologische behandeling.

Behandeling van herpetische dermatitis

De therapie van herpetische dermatitis bestaat uit het systemisch gebruik van sulfonpreparaten, die een positief effect hebben op huidlaesies, maar geen darmlaesies verlichten (glutenvrij dieet normaliseert darmafwijkingen en het effect op uitslag wordt alleen waargenomen na 7-8 maanden, wat de vermindering van de sulfondoseringen mogelijk maakt, en in sommige gevallen de terugtrekking ervan).

Het is belangrijk dat de mate van gluten-intolerantie varieert tussen patiënten. Sommigen van hen vereisen een absoluut glutenvrij dieet, anderen hoeven alleen maar de hoeveelheid gluten die ze nemen te verminderen. Het instellen van een drempelwaarde voor intolerantie in deze voedingsstof vereist vaak vele jaren observatie.

De ontwikkeling van kwaadaardige gastro-intestinale tumoren is waarschijnlijk geassocieerd met het niet volgen van een glutenvrij dieet, wat een preventief effect kan hebben. Chronische toediening van sulfon veroorzaakt bij sommige patiënten een aantal bijwerkingen, in het bijzonder bloedarmoede, geelzucht of perifere zenuwstelselafwijkingen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*