Huid-spierontsteking

Dermatomyositis (Dermatomyositis) is een chronische idiopathische ziekte met inflammatoire myopathieën en huidbetrokkenheid.

Ziekjes van de ziekte worden meestal uitgedrukt in verzwakte schouder-, heup- en nekspieren, huidlaesies, veranderingen in de slokdarm, longen en hart komen vaak voor. Vrouwen lijden het vaakst aan dermatomyositis, meestal vóór de leeftijd van 50 jaar. Veroudering: - verjaardag.

In zijn loopbaan kan dermatomyositis acuut of chronisch zijn en vaak naast kanker bestaan.

De oorzaak van dermatomyositis is tot op de dag van vandaag niet uitgelegd.

Symptomen van dermatomyositis

De belangrijkste symptomen van dermatomyositis zijn als volgt:
- zwakte van de proximale spieren, meestal de bekkenrand, schouder- of nekbuigingen,
- verzwakking van de ademhalings- en oesofageale spieren (dysfagie),
- spieratrofie treedt op in een vergevorderd stadium van de ziekte,
- gewrichtspijn,
- stoornissen in hart- en geleidingsritme,
- verzwakte gastro-intestinale spieren,
- mogelijke huidlaesies (dermatomyositis), b.v. ooglidverkleuring, oedeem rond de ogen en rode en schilferende huid op de knieën, ellebogen, borst, nek en rug.

In aanvullende onderzoeken: ESR is matig versneld, serumgammaglobulinespiegel is verhoogd, indexenzymenactiviteit is verhoogd (creatinekinase, aldolase, aminotransferase).

Als gevolg van spierbiopsie worden ontstekingsremmende en degeneratieve laesies in de spieren gevonden m. onder andere focale necrose, inflammatoire infiltraties van mononucleaire cellen rond bloedvaten, verhoogde fagocytose.

Diagnose van dermatomyositis

De diagnose van dermatomyositis is gebaseerd op de volgende criteria:
- spier degeneratieve laesies,
- symmetrische zwakte van heuprandspieren en nek- en dysfagiaspieren - zich voortschrijdend gedurende een periode van weken of enkele maanden,
- toename van de serumactiviteit van spiercytoplasmatische enzymen,
- elektromyografische veranderingen.

Bij de diagnose differentiële dermatomyositis moet het volgende worden uitgesloten: musculorum progressiva dystrofie (hypertrofie van de kuitspier), sarcoïdose of toxoplasmose, myopathie, trichinose, neurologische aandoeningen (perifeer of centraal).

Behandeling van dermatomyositis

Bij de behandeling van dermatomyositis worden corticosteroïden (prednison) toegediend of immunosuppressieve geneesmiddelen gebruikt: azathioprine, 6-mercapptopurine, cyclofosfamide of methotrexaat.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Dermatomyositis

natalia | 20-02-2009

Czesc wil gewoon toevoegen met een oog precies op de witte ik heb zo'n vreemd graf een beetje oppervlakkig maar hoe het is weet ik niet of het enige connectie heeft met mijn bezittingen want vaak begroet ik iedereen met de ogen van de hel .

Baskisch | 2009-03-13 11:41

Ik heb duidelijk verkleurde oogleden en overwonnen ogen. Bovendien zijn er pijnlijke gewrichten. Als ze 's ochtends haar gezicht wast, worden haar oogleden bordeauxrood.

Charles Bridge 2009-03-29 16:09

Kunnen mensen met deze aandoening deelnemen aan het zwembad?
Als iemand er iets van weet, beantwoordt u dan de volgende vragen

iwona 2009-04-14 | 2009-04-14 18:20

Ik lijd al 9 jaar aan dermatomyositis. In het begin waren artsen niet in staat om een juiste diagnose te stellen, ik had ook oogjes verkleurd en ik was constant moe van alle resultaten die normaal waren. Ze diagnosticeerden mij alleen in Warschau in de Dermatologiekliniek op Koszykowa Street, sindsdien heb ik Encorton en Arechin ingenomen, bovendien heb ik geen kalkweefsel voor dit doel. Mijn ziekte is chronisch, dus alle resultaten zijn normaal, maar mijn spieren verdwijnen en dit jaar bleek dat ik een kniegewrichtsdegeneratie heb. Ik ga voor revalidatie. Ik groet je en leer om met deze ziekte te leven.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*