Hyperthyreoïdie bij vrouwen met zwangerschap

Vermoedens van hyperthyreoïdie gedurende de zwangerschap kunnen klinische tekenen suggereren. In dergelijke gevallen moeten afwijkingen in laboratoriumtests worden bevestigd die niet verschillen van die welke bij niet-zwangere vrouwen worden waargenomen.

Daarom zijn de meest gemelde niveaus verlaagd schildklierhormoon TSH (secundaire hyperthyreoïdie treedt op met zijn verhoogde waarden) en hoge concentraties vrij thyroxine (fT4) en triiodothyronine (fT3). Om de ziekte van Graves-Basedow te bevestigen, is het noodzakelijk om de aanwezigheid van antilichamen gericht tegen schildklierstructuren in serum aan te tonen. Andere afwijkingen kunnen worden aangetoond door ECG en echo-evaluatie van de schildklier.

Complicaties van hyperthyreoïdie bij zwangere vrouwen

Hyperthyreoïdie bij zwangere vrouwen kan de schildklierfunctie nadelig beïnvloeden. Vroeggeboorten worden vaak waargenomen en pasgeborenen worden geboren met een laag geboortegewicht. Vanwege de overdracht van serumantistoffen die aanwezig zijn in de ziekte van Graves-Basedow via de placenta, bestaat het risico van een snelle toename van de schildklierhormoonspiegels bij de foetus en het pasgeboren kind.

Bevalling van hyperthyreoïdie vereist geen speciale behandeling, zolang de hormoonconcentraties in de patiënt binnen normale grenzen blijven (de behandeling van de aandoening wordt correct uitgevoerd). Als de patiënt niet wordt vergoed, is er een hoog risico op ontwikkeling van de doorbraak van de schildklier.

Bovendien kan de postpartumperiode de vraag naar antithyroid-preparaten doen toenemen. Daarom is een gedetailleerde analyse van de klinische toestand van een vrouw na de bevalling en haar chronische observatie noodzakelijk. Als bij een zwangere vrouw een antiarthyroid-medicijn is gebruikt, bestaat het risico op een paar procent voor het pasgeboren kind, waarvan de helft met hypothyreoïdie.

Behandeling van hyperthyreoïdie bij zwangere vrouwen

De basisprocedure bij zwangere vrouwen met gediagnosticeerde hyperthyreoïdie is toediening van thyreostatica, zoals propylthiouracyl, methylthiouracyl of thiamazol, die zijn ontworpen om de afscheiding van hormonen door de schildklier te remmen en zo de symptomen van hyperactiviteit te elimineren.

Het doel van de behandeling is om euthyreosis (normaal niveau van hormonen in bloedserum) bij de patiënt te bereiken met de laagst mogelijke concentratie van preparaten. Een belangrijk aspect is dat de behandeling zodanig wordt uitgevoerd dat de behandeling na 34 dagen wordt gestaakt. de week van de zwangerschap.

De toediening van jodiumpreparaten tijdens de zwangerschap moet alleen worden beperkt tot pre-operatieve voorbereiding, omdat jodium dat door de placenta dringt vaker leidt tot de vorming van bereidheid en hypothyreoïdie bij de foetus (en het pasgeboren kind).

Het wordt aanbevolen om gedurende enkele dagen lage doses jodium te gebruiken. Radioactieve preparaten zijn absoluut gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap (ze kunnen ernstige schade aan de schildklier in de foetus veroorzaken).

In principe is chirurgische behandeling van zwangere hyperthyreoïdie alleen geïndiceerd voor gevallen die niet met medicatie zijn behandeld of wanneer het gebruik van thyreostatica is gecontra-indiceerd. Het voordeel van deze procedure is dat het zeer effectief is en de foetus niet blootstelt aan drugs. De verwijdering van de schildklier moet worden uitgevoerd tijdens het tweede trimester van de zwangerschap.

Prognose van hyperthyreoïdie bij zwangere vrouwen

Als een patiënt met hyperthyreoïdie tijdens de zwangerschap, bevalling en bevalling goed wordt begeleid (gelokaliseerd in eutheryse), is de prognose succesvol. Sommige gevallen zijn echter uiterst moeilijk te behandelen en een normaal niveau van schildklierhormonen kan niet tijdens de zwangerschap worden bereikt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 134 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*