In chronische vorm wordt aanbevolen om zuurstof te gebruiken

Pulmonaire pneumonie wordt meestal veroorzaakt door het inademen van anorganisch stof. Ze zijn geclassificeerd als beroepsziekten en chronische ziekten. Pollen worden veroorzaakt door stof dat de werkomgeving vervuilt. Daarna komen ze in de luchtwegen. Ze stoppen meestal in de neus en in de bovenste luchtwegen, van waaruit ze worden uitgescheiden met de afgezogen lucht.

Aërosolen met een diameter van minder dan 2 μm komen in de longblaasjes. Oplosbaar stof wordt in het bloed opgenomen en onoplosbaar stof wordt in de lymfeklieren afgezet en door de macrofagen geabsorbeerd.

Partitionering van de pneumoconiose

De pneumoconiose kan worden verdeeld in collageen en niet-collageen pneumoconiose. Collageen helmknoppen worden vertegenwoordigd door silicose en asbest. Longirritatie stof heeft vezelachtige eigenschappen.

Elke fibrose van het longweefsel is in de lengte in het brandpunt. De knobbeltjes hebben een diameter van enkele millimeters. Ze zijn gemaakt van concentrische collageenvezels. In het midden zijn er hyalite veranderingen. De chtaG_BX toont de kristallen van silica. In de vorm van progressieve knobbeltjes, gaan ze over in uitgebreide veranderingen.

Fibrose komt voor in de lagere delen van de longen. In de bovenste delen van de longen ontwikkelt emfyseem zich vaak. Niet-collageen helmknoppen worden veroorzaakt door bariumsulfaat of tinoxide. Irritant stof heeft een slecht vezelig effect.

De bergen mijnwerkers worden veroorzaakt door het inademen van mijnstof. Hun belangrijkste kenmerk is longfibrose met kleine focus. Silicose is een pneumoconiose die wordt gekenmerkt door genetische aanleg. De aanwezigheid van silicastof wordt gedetecteerd in de longen. Asbestose wordt gekenmerkt door karakteristieke fibrose.

Symptomen van pneumoconiose

De pneumoconiose van de longen ontwikkelt zich geleidelijk. Ze hebben een verborgen begin en een langzame loop. Jarenlang kun je een toenemende kortademigheid voelen. Sommige beroepsziekten zijn acuut en erg turbulent. Ze komen voor tijdens inademing van schadelijke gassen. Na zo'n aanvankelijke acute periode is er een weinig belovende "periode van stilte". Het wordt gevolgd door een periode van catastrofale dyspneu en longoedeem.

Behandeling van pneumoconiose

Hoge doses glucocorticosteroïden worden gebruikt om acute pneumoconiose te behandelen. Zuurstoftherapie wordt aanbevolen in chronische vorm. Het voorkomen van de schadelijke effecten van stof is gebaseerd op technische preventie, d.w.z. het verwijderen van stofbronnen en het gebruik van beschermende maskers.
Monika Kozak

- Algemene diagnose van inwendige ziekten ", E. i A. Brush, ed. PZWL, Warschau.
- Internet voor tandartsen ", G. Oehler, W. H. Krause, ed. PZWL, Warschau.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*