Ischemische ontsteking Darmziekte

Ischemische ontsteking van de darm wordt gekenmerkt door onvoldoende bloedtoevoer naar de darmwand. Het kan een voorbijgaande of onomkeerbare toestand zijn. Bijna altijd leidt een plotselinge ischemie van de dunne darm tot necrose in een specifiek deel van het orgaan.

De belangrijkste oorzaak van intestinale ischemie is congestie of trombose in de mesenteriale aderen. Ischemie kan worden onderverdeeld in acute of chronische darmaandoening.

Symptomen van ischemische darmaandoening

Het belangrijkste symptoom van ischemische darmaandoening is plotselinge en ernstige koliekpijn. Het bevindt zich in de buik of onderbuik. Bovendien is er bloed diarree. Peritoneale ontsteking ontwikkelt zich snel.

In de vorm van chronische ischemische darmontsteking, treedt buikpijn op na de maaltijd. De symptomen van peritonitis kunnen worden waargenomen, zoals: buik op de plank, verhoogde buikspanning, peristaltische stilte, schok.

Behandeling van ischemische darmaandoening

Conservatieve behandeling van ischemische darmaandoening wordt toegepast in een mild beloop. Onmiddellijke laparotomie, d.w.z. resectie van het darmkanaal, wordt aanbevolen in het geval van trombose of blokkering met secundaire intestinale necrose.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*