Klachten van patiënten

Urine septikemie kan verschillende klinische symptomen hebben. Het optreden ervan wordt aangegeven door versnelde hartslag, lage bloeddruk, laag urinair volume gedurende de dag of volledige urine, verhoogde lichaamstemperatuur, duisternis, misselijkheid en braken.

Bovendien kunnen leukocytose (verhoogde niveaus van witte bloedcellen in het serum van de patiënt), trombocytopenie (verlaagd aantal bloedplaatjes) en leverinsufficiëntie die zich op een andere manier manifesteert, ook voorkomen tijdens urinaire septikemie.

Sommige patiënten met urinaire septikemie vertonen een gele verkleuring van de huid en slijmvliezen. Een bijzonder gevaarlijke toestand, die gepaard gaat met een directe bedreiging van het leven en een hoge mortaliteit, is het endovasculaire coagulatiesyndroom.

Diagnose van urinaire septikemie

Diagnose van urinaire septikemie is niet moeilijk vast te stellen, tenzij het slecht symptomatisch is. Door de patiënt gerapporteerde aandoeningen, de klinische toestand van de patiënt en afwijkingen in laboratoriumtesten duiden op urinaire septikemie.

Bij het differentiëren van urine-septikemie is het noodzakelijk om septische condities uit te sluiten die zich ontwikkelen in de loop van gevaarlijke infecties die in andere systemen en organen aanwezig zijn. Snelle diagnose is noodzakelijk omdat een late diagnose, wanneer het proces goed gevorderd is, vaak resulteert in fatale afkomst.

Behandeling van urinaire septikemie

Bij de behandeling van urinaire septikemie is de afvoer van de geïnfecteerde urine boven het obstakel van fundamenteel belang. Het is een causale behandeling, het ontbreken van een dergelijke behandeling is een fout in de techniek en ondanks de symptomatische interventie is het niet mogelijk om de patiënten in dergelijke gevallen te behandelen.

Het is noodzakelijk om de nier door te prikken en een percutane of bulleuze epitheliale fistel te creëren. Bovendien kan de katheter in de urineblaas worden ingebracht.

Samen met veroorzaking is therapie om de symptomen onder controle te houden essentieel. Behandeling is hetzelfde als bij andere soorten shock, en het is ook noodzakelijk om antibiotica te gebruiken die een breed spectrum van effecten hebben op zowel Gram-negatieve als Gram-positieve bacteriën.

Als u de aanwezigheid van een bacteriële infectie door anaerobe micro-organismen vermoedt, moet u ook een ander preparaat bevestigen, bijvoorbeeld: "Bacteriële infectie" of "Bacteriële infectie". clindamycine .

Prognose bij urinaire septikemie

De prognose van urinaire septikemie is afhankelijk van vele factoren, voornamelijk op de ernst van de ziekte ten tijde van de diagnose. Als de behandeling vroegtijdig wordt uitgevoerd en het obstakel uit de urinewegen wordt verwijderd, is de prognose positief.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat sommige antibiotica een toxisch effect hebben op nierweefsel en daarom is het noodzakelijk om ze afzonderlijk te doseren, afhankelijk van de nierfunctie bij urinaire septikemie.

Urinaire septikemie wordt geassocieerd met het risico van het ontwikkelen van ernstige complicaties, in het bijzonder multiorgaanfalen. In het geval van een septische shock zal de mortaliteit meer dan 50% van de gevallen bedragen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*