Overgangs chemische aanvallen

Het klinische verloop van voorbijgaande ischemische aanvallen varieert, afhankelijk van het feit of de oorzaak van de ziekte een afwijking is van de arteria carotis interna of van de wervelkolom en basale arteriën, en bijgevolg van het gebied dat wordt beïnvloed door de ischemie.

Voorbijgaande veranderingen van de bloedstroom in het gebied dat wordt aangeleverd door de interne halsslagader vinden plaats met een kenmerkend (maar zeldzaam) symptoom van plotselinge blindheid van één oog, dat na minder dan enkele minuten verdwijnt. Blindheid kan voorkomen als een geïsoleerd symptoom, of het treedt op in combinatie met een stoornis of handicap, of als een gevoel van afstandsverklaring aan de andere kant van het lichaam.

Spraakaandoeningen en voorbijgaande hemiplegie komen vaker voor. Soms is er bij een ischemische aanval op het gebied van vascularisatie door de interne halsslagader sprake van een vernietiging van bewustzijn en tintelingen, zonder enige focale neurologische symptomen.

Als ischemie optreedt in het gebied dat wordt aangeleverd door de wervelkolom en de basale aderen, is duizeligheid het meest voorkomend en kunnen zich andere symptomen voordoen.

Soms zijn er kortstondige visuele stoornissen, gezichtssensorische stoornissen, spraakstoornissen, oogverdubbeling en hangend bovenooglid. Soms is er ook overgeven en onveiligheid tijdens het lopen. Half parese en halfslachtige sensorische stoornissen zijn ook aanwezig. De genoemde symptomen kunnen verschillende klinische syndromen vormen.

Identificatie van voorbijgaande ischemische aanvallen

Het bepalen van de diagnose van voorbijgaande ischemische aanvallen vereist het optreden van tijdelijke symptomen die kenmerkend zijn voor cerebrale ischemie, die spontaan na een korte periode verdwijnen en geen permanente neurologische gevolgen achterlaten.

Het is nuttig in het diagnostische proces om beeldvormingstests uit te voeren op cerebrale vaten (arteriografie) na toediening van contrastmiddel. De resultaten van dergelijke beeldvorming kunnen de aanwezigheid van vasculaire vernauwingen in de loop van atherosclerose aantonen, maar vaak kunnen geen afwijkingen worden waargenomen (vasculaire sluitingen tijdens aanvallen zijn strikt beperkt, ze kunnen niet worden bevestigd).

Bovendien werd een neuro-imaging onderzoek uitgevoerd, b.v. Computertomografie is nuttig bij het differentiëren tussen tijdelijke ischemische aanvallen en andere organische ziekten van het zenuwstelsel, waarbij soortgelijke klinische symptomen kunnen optreden.

Voorbijgaande ischemische aanvallen bij een kruip syndroom worden vermoed indien de radiale slagaderpuls aan de subclavia stenosezijde zwakker is en de bloeddruk gemeten aan dat uiteinde ten minste 30 mm lager is dan die van de kwikkolom (mm Hg).

Om de diagnose te bevestigen, wordt arteriografie (beeldvorming van bloedvaten) uitgevoerd en kan de plaats en mate van obstructie nauwkeurig worden bepaald op basis van het resultaat.

Behandeling van voorbijgaande ischemische aanvallen

Voorbijgaande ischemische aanvallen door arteriosclerose of sluiting van de slagader zijn een indicatie voor een operatieve behandeling als de algemene toestand van de patiënt dit toelaat. De meest gebruikelijke chirurgische techniek is het deblokkeren van de ader, die gerelateerd is aan klinische verbetering die bij de meeste patiënten wordt waargenomen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*