Patiënten melden bot- en gewrichtspijnen

Klinische symptomen van renale osteodystrofie zijn niet typerend en komen pas laat in de loop van chronische nierinsufficiëntie voor. Patiënten melden pijn in botten en gewrichten, spierzwakte en jeuk van de huid.

Soms zijn er symptomen van acute artritis of peesruptuur zonder een oorzaak van de oorzaak. Naarmate de ziekte vordert, worden botvervormingen en pathologische fracturen waargenomen.

De ophoping van calciumzouten in de ogen leidt tot visuele stoornissen, conjunctivitis en de accumulatie van deze zouten in de nieren is verantwoordelijk voor de progressie van chronisch nierfalen. Soms komt weefselnecrose door kalkvorming van arteriolen voor bij patiënten (vingers, dijen, billen).

Diagnostische studies tonen verhoogde niveaus van fosfaten, magnesium en verlaagde niveaus van calcium. Aluminium osteopathie wordt geassocieerd met bloedarmoede en psychische symptomen.

Diagnose van renale osteodystrofie

De diagnose van renale osteodystrofie wordt aangegeven door de symptomen van het osteo-articulaire systeem bij patiënten met chronisch nierfalen. Laboratoriumtests van calcium-fosforzuurstofwisseling zijn noodzakelijk.

Beeld X-stralen van botten en organen van buik- en borstholte, botscintigrafie, densitometrisch onderzoek en kwantitatieve berekende bottomografie zijn nuttig. Het biopt van de iliacale schijf en het onderzoek van het weefsel in de microscoop kan doorslaggevend zijn.

Behandeling van renale osteodystrofie

Bij de behandeling van renale osteodystrofie is het belangrijk om de oorzaken van de ziekte te elimineren, vandaar dat het doel is om de functie van parathyroïdie (behandeling van hyperactiviteit in vormen met versnelde bottransformatie en stimulatie van parathyroïdie bij adynamische botziekte) te normaliseren, de blootstelling aan klei en verlaag het niveau in bloedserum met behulp van deferoxamine. Behandeling met osteomalans wordt voorzien van vitamine D. In het geval van dialyseschrapers is een niertransplantatie noodzakelijk.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*