Preventief gebruik wordt aanbevolen Alleen dan

Het diagnostische criterium voor febriele convulsies is een aanval die verband houdt met een ziekte die gepaard gaat met koorts. Deze symptomen kunnen echter niet samengaan met infecties aan het centrale zenuwstelsel of met acute elektrolytenstoornissen, daarom is het noodzakelijk om in het bijzonder rekening te houden met deze ziekten, die verantwoordelijk zijn voor het optreden van vergelijkbare klinische symptomen. Het optreden van toevallen zonder het naast elkaar bestaan van koorts sluit de diagnose van aanvallen uit.

Behandeling van febriele convulsies

De behandeling van febriele convulsies moet een verklaring bevatten van de omstandigheden van de aanval, de oorzaken van de koorts en de behandeling van de infectie die de basistemperatuur van het lichaam heeft verhoogd. Soms kunnen hyperthermie of vaccinaties leiden tot een verhoging van de lichaamstemperatuur, in welk geval alleen symptomatische behandeling mogelijk is.

Baby's met febriele convulsies vereisen altijd een ziekenhuisopname met een hersenvochttest en dezelfde procedure is van toepassing op kinderen met complexe koortsstuipen, omdat deze de eerste manifestatie kunnen zijn van epilepsie of een andere ziekte van het centrale zenuwstelsel.

Het basispreparaat dat wordt gebruikt om koortsstuipen te onderbreken, is diazepam, dat tot de groep van benzodiazepinen behoort. Het wordt aanbevolen dat dit geneesmiddel door de ouders wordt ingenomen, maar alleen als het tijdens een aanval wordt ingenomen. Preventief gebruik wordt alleen aanbevolen als de vorige aanval lang heeft geduurd.

Preventie van koortsstuipen

Bij alle kinderen met een voorgeschiedenis van febriele convulsies moet de lichaamstemperatuur van elke ziekte regelmatig worden gecontroleerd en antipyretische preparaten worden toegediend als de temperatuur boven de 38 graden Celsius is.

Bovendien is profylactische bescherming tegen infecties noodzakelijk, omdat deze tot koorts leiden, waardoor koortsstuipen ontstaan. Preventie bij kinderen met een geschiedenis van door koorts geïnduceerde aanvallen is noodzakelijk, omdat het risico op een recidief hoog is met maximaal 40 procent.

Prognose in het geval van koortsstuipen

In het geval van koortsstuipen in de loop van verschillende ziekten met bijbehorende koorts (vooral infectieziekten) is het goed. Ondanks het risico van herhaling van aanvallen, komen ze meestal niet meer dan 3 keer voor in de loop van hun leven.

Koortsige trillingen laten meestal geen blijvende gevolgen voor de psychomotorische ontwikkeling van een kind. Een juiste behandeling en profylaxe is bovendien verbonden met een betere prognose bij febriele convulsies.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*