Prognose van Kawasaki-ziekte Divers

De ziekte van Kawasaki is een algemeen proces dat wordt gekenmerkt door de vorming van dilataties en aneurysma's in de bloedvaten, zich klinisch manifesteert in de kransslagaders, en ontwikkelt ook endocarditis, pericarditis en myocarditis. Veranderingen in het hart worden geassocieerd met gevaarlijke complicaties, gevaarlijk voor de gezondheid of het leven van de patiënt.

Zulke aandoeningen komen voor bij ongeveer 12% van de onbehandelde patiënten - omdat aneurysmata van de kransslagader verschijnen, bij de helft van de patiënten keren de laesies niet terug en zijn ze permanent, wat in de toekomst kan leiden tot ischemische hartziekte (een andere ernstige aandoening is mogelijk cardiaal tamponade, die onbehandeld leidt tot de dood).

Zeldzame klinische symptomen van de ziekte van Kawasaki zijn onder meer: functionele stoornissen, pijn en ontsteking van gewrichten, longontsteking, hersenvliezen, magen en darmen. Bovendien kunnen ook veranderingen optreden in het voorste vasculaire gebied van het oog die optreden met fotofobie.

Sommige patiënten ervaren urineproblemen en stoornissen van het centrale zenuwstelsel zoals koortsstuipen, slapeloosheid, encefalopathie en morfologische veranderingen van het zenuwweefsel.

Diagnose van de ziekte van Kawasaki

Speciale diagnosecriteria, rekening houdend met het klinisch verloop van de ziekte van Kawasaki, maken het mogelijk een diagnose te stellen. Deze omvatten: koorts die minstens 5 dagen duurt, verschillende uitslag zonder de vorming van blaren, conjunctivitis zonder exsudaatkenmerken, vergroting van de cervicale lymfeklieren, huidveranderingen van ledematen in de vorm van roodheid van handen en zolen (in de beginfase) en afpellen van de epidermis op de vingertoppen (het stadium van genezing) en kenmerkende veranderingen in de mondholte.

Voldoen aan minstens 5 criteria geeft recht op een diagnose van de ziekte van Kawasaki. Bovendien kunnen afwijkingen in laboratoriumtests wijzen op een ontstekingsproces in het lichaam in de loop van een ziekte. Dit wordt met name aangetoond door een versnelde afgifte van rode bloedcellen (ESR) en een toename van eiwitconcentraties.

C-reactief, behorend tot het zogenaamde C-reactieve. acute fasefactoren. Bovendien wordt een verhoogd aantal bloedplaatjes in het bloed aangetroffen en sommige patiënten kunnen antilichamen hebben die zijn gericht tegen hun eigen weefselstructuren.

De differentiatie omvat voornamelijk aandoeningen zoals toxisch shocksyndroom, Stevens and Johnson syndroom, juveniele artritis, post-dosisreacties van het organisme op bepaalde farmacologische preparaten en andere aandoeningen met vergelijkbare klinische symptomen.

Behandeling van de ziekte van Kawasaki

Bij het acute begin van de ziekte van Kawasaki bestaat de behandeling uit het minimaliseren van ontstekingen in de kransslagaders om de ontwikkeling van aneurysma's tegen te gaan, die een van de gevaarlijkste complicaties zijn die in het verloop van de ziekte zijn waargenomen. Bovendien moet trombose in de bloedvaten worden voorkomen, wat ook ernstige gevolgen kan hebben en het leven van patiënten in gevaar kan brengen.

Acetylsalicylzuur, immunoglobuline en methylprednisolon werden gebruikt van farmacologische preparaten. Chronische therapie wordt toegepast bij patiënten met aneurysmata in de kransslagaders; trombose, ischemie en hartinfarct moeten worden voorkomen (laaggedoseerde acetylsalicylzuur wordt toegediend, soms clopidogrel, en wanneer het aneurysma wordt vergroot, wordt heparine of een geneesmiddel uit de groep orale anticoagulantia gebruikt).

Prognose van de ziekte van Kawasaki

De prognose van de ziekte van Kawasaki varieert, en is in principe afhankelijk van de aanwezigheid en ernst van veranderingen in het cardiovasculaire systeem. Bijna alle sterfgevallen in de vroege stadia van de ziekte, ook bij zuigelingen, zijn gerelateerd aan een myocardinfarct of coronaire arterieruptuur.

Bij de meeste patiënten is de prognose met de ziekte van Kawasaki echter succesvol. Het is belangrijk om de ziekte vroegtijdig te diagnosticeren en de behandeling dienovereenkomstig intensief toe te passen, wat de ontwikkeling van gevaarlijke complicaties voorkomt die de prognose aanzienlijk verslechteren.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*