Rugpijn onderrug

De algemene term voor rugpijn onderrug is lumbago, en de twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Rugpijn onderrug is een veel voorkomende klacht. De meeste mensen in de Nederland zullen ooit in hun leven rugpijn in onderrug minstens een keer ervaren hebben. Rugpijn onderrug is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen op bezoek bij de dokter gaan of zich ziek melden op het werk.

Aan de andere kant, kun je maatregelen nemen om te voorkomen of te verminderen de meeste pijn in de rug aanvallen. Als preventie faalt, zal eenvoudige home behandeling en de deugdelijke lichaam mechanica vaak genezen je rug binnen een paar weken en houdt het functioneel is voor de lange termijn. Chirurgie is zelden nodig voor de behandeling van pijn in de rug.

De onderliggende oorzaken van rugpijn onderrug kunnen complex en niet altijd duidelijk zichtbaar zijn. Bij het bepalen van de oorzaak van rugpijn onderrug zijn twee factoren die de arts helpen bij het stellen van de juiste diagnose:

 • Het type van rugpijn onderrug – hoe voelt de rugpijn aan, wat maakt het beter of slechter, wanneer doet het zich voor, en
 • Het gebied van pijn distributie – waar wordt de pijn gevoeld, beperkt het zich tot de onderrug, is de begeleidende pijn in de benen erger dan de rugpijn onderrug, of straalt de rugpijn naar elders in het lichaam?

Rugpijn komt niet altijd overeen met de omvang van de schade. De ernst van de rugpijn onderrug staat vaak los van de omvang van de materiële schade aan het lichaam. Bijvoorbeeld, een eenvoudige vertrokken spier van de onderrug kan een ondraaglijke pijn veroorzaken die iemands vermogen om zelfs te kunnen lopen of staan ​​kunnen beperken, terwijl een grote hernia kan volledig pijnloos zijn.

De diagnose is bij rugpijn onderrug vaak zeer moeilijk. Er zijn vele anatomische structuren in de lage rug die ernstige pijn in de onderrug kunnen veroorzaken en / of pijn die uitstraalt naar de benen en / of voeten, waaronder:

 • Zachte weefsels, zoals spieren, gewrichtsbanden en pezen
 • Botten, die de structurele bouwstenen van de wervelkolom zijn
 • Gewrichten, die de beweging van de rug mogelijk maken
 • Wervels (de buitenste rand van de schijf, de ring, kan een bron van aanzienlijke rugpijn in onderrug, als gevolg van haar hoge zenuw-concentratie en het feit dat deze makkelijk beschadigen)
 • Zenuwen, welke vanuit het ruggenmerg naar de lage rug, benen en voeten lopen

Alle bovenstaande structuren staan met elkaar in verbinding en vormen de structuur van de wervelkolom. Tijdens de embryonale ontwikkeling bestaat er veel overlap van zenuwen in al deze structuren wat vrijwel onmogelijk maakt voor de hersenen om onderscheid te maken en te bepalen welke van de structuren problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld kan een gescheurd wervel of hernia hetzelfde aanvoelen als een gekneusde spier.

Oorzaken en diagnose rugpijn onderrug

Bij het bepalen van de onderliggende oorzaak van pijn in onderrug, zowel het type van rugpijn onderrug (een beschrijving van hoe de pijn voelt) en het gebied van de pijn distributie (waar de pijn wordt gevoeld) helpen de arts bij het stellen van ede juiste diagnose en het bepalen van de juiste behandeling.

Het stellen van een nauwkeurige diagnose over de oorzaak van de rugpijn onderrug is vaak een grotere uitdaging dan veel mensen verwachten en zal vaak leiden tot een combinatie van een grondige anamnese, lichamelijk onderzoek en diagnostische tests. De voorgeschiedenis en lichamelijk onderzoek worden gebruikt om te bepalen of de rugpijn onderrug bij een patiënt veroorzaakt wordt door een zacht weefsel (spier, ligament of een pees), het probleem dat geen behandeling vereist, of een ernstige onderliggende aandoening, zoals hernia , infectie of tumor.

Tegen de tijd dat een arts diagnostische tests laat uitvoeren, zoals een röntgenfoto of MRI-scan, zal meestal een sterk vermoeden aanwezig zijn met betrekking tot de mogelijke oorzaak van de rugpijn onderrug van de patiënt en dienen deze diagnostische tests slechts als een bevestiging van het vermoeden van de arts.

Het is belangrijk op te merken dat patiënten met de volgende symptomen een ernstige medische aandoening kunnen hebben, die de rugpijn onderrug veroorzaken, en dienen onmiddellijk te worden geëvalueerd:

 • koorts en koude rillingen
 • geschiedenis van kanker met recente gewichtsverlies (of onverklaarbaar gewichtsverlies)
 • ernstige trauma
 • overmatige vermoeidheid van de benen
 • plotselinge darm en / of blaas incontinentie – ofwel moeite met plassen of poepen, of het verlies van controle over het plassen of poepen
 • ernstige, aanhoudende buikpijn en rugpijn onderrug
Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 134 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*