Schildklierfunctie-afwijkingen als gevolg van jodiumtekort

De mate van ernst van afwijkingen, die zich ontwikkelen als een gevolg van jodiumtekort, wordt bepaald op basis van de beoordeling van de mate van bereidheid en de concentratie van jodium uitgescheiden in urine (het zogenaamde "bloedmonster"). dagelijkse jodiumurie).

De vereenvoudigde classificatie voorgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor schildklieraandoeningen als gevolg van jodiumtekort is 3 graden, geen wilskracht wordt gevonden in nul, de eerste graad is voelbaar maar niet zichtbaar en de tweede graad is te zien wanneer de nek zich in de juiste positie voor inslikken.

Een betere exponent voor de beoordeling van de ernst van aandoeningen van de schildklierfunctie veroorzaakt door jodiumtekort is de ultrasone meting van het schildkliervolume. De evaluatie van de urinaire excretie van jodium is een indicator voor de hoeveelheid van het ingenomen element en kan de mate van het tekort in de algemene populatie bepalen.

Pasgeboren screening op congenitale hypothyreoïdie, waarbij een beoordeling van TSH-spiegels plaatsvindt, is ook nuttig bij het bepalen van de mate van jodiumtekort in de populatie.

Preventie van schildklierfunctiestoornissen als gevolg van jodiumtekort

Preventie van aandoeningen van de schildklierfunctie veroorzaakt door jodiumtekort in Polen omvat gemeenschappelijk en verplicht kaliumjodidejodide van keukenzout, dat zorgt voor een hogere toevoer van jodium. Bovendien is jodering vereist bij de vervaardiging van melkvervangende mengsels voor zuigelingen.

Tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt aanbevolen om extra hoeveelheden jodium in de vorm van een medicijn in te nemen. Vanwege het hogere gehalte van dit element in zeevis, eieren, melk, groenten en fruit, wordt aanbevolen om hun consumptie te verhogen om afwijkingen als gevolg van jodiumgebrek te voorkomen.

Een bijwerking van jodiumprofylaxe kan een verhoogd risico op hyperthyreoïdie veroorzaakt door jodium zijn, maar er werd niet gevonden dat jodiumprofylaxe-activiteiten hyperthyreoïdie op populatieniveau in gevaar brachten, wat een bewijs is dat het verplichte model voor het koken van zoutjodisatie in Polen is zo veilig mogelijk en effectief voorkomt de ontwikkeling van aandoeningen die verband houden met de tekortkoming van dit element in het lichaam.

Behandeling van schildklierfunctiestoornissen als gevolg van jodiumtekort

Alleen zwangere en zogende vrouwen hebben aanwijzingen voor de behandeling van jodiumtekort. Momenteel zijn er geen indicaties voor de behandeling van niet-toxisch kaliumjodide bij kinderen en volwassenen in Polen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*