Soms is het noodzakelijk om specialistisch onderzoek uit te voeren

Het diagnostische proces voor uretertrauma omvat een interview en klinisch onderzoek van de patiënt dat het vermoeden van een letsel aan de ureter kan oproepen. De basistests die de schade bevestigen zijn beeldvormende tests: urografie (urinewegvisualisatie met contrastmiddelen), echografie en computertomografie.

Tests uitgevoerd in het geval van urinair trauma maken de evaluatie mogelijk van urinewegonderbreking, gebrek aan urineafscheiding of lekkage naar aangrenzende weefsels, en het is ook mogelijk om hematoom of abces te visualiseren.

De voortgang van de veranderingen hangt af van het type letsel en de tijd die is verstreken sinds de stimulus werd geactiveerd. Soms is het noodzakelijk om gespecialiseerde testen uit te voeren, die duidelijk de plaats van de verwonding aangeven.

Behandeling van urinair trauma

Blessures die niet doorgaan met een volledige onderbreking van de ureter, worden behandeld met een speciale katheter of percutane nierfistel wordt gevormd. Schade met een volledige onderbreking van de structuur wordt operatief behandeld. De randen van de urineleider moeten zorgvuldig worden voorbereid en de urineleider moet worden samengevoegd.

In het geval van letsels in de lagere gebieden, wordt het bovenste deel van de ureter vaak direct getransplanteerd naar de blaas (in welk geval de urine door de nieren stroomt, de kortere ureter en de blaas, d.w.z. zoals in fysiologische omstandigheden). Grotere caviteiten vereisen meer geavanceerde en complexe chirurgische procedures.

Als de schade aan de urineleider direct na het letsel wordt gediagnosticeerd, vooral als het optreedt tijdens een bekkenoperatie op een kleiner lichaam, is het raadzaam om een reparatieprocedure uit te voeren. Als de diagnose te laat wordt gesteld, moet de urine die uit de urineweg is gestroomd worden afgetapt en moet de reparatie na een tijdje worden uitgevoerd.

Prognose van verwondingen in de baarmoeder

De prognose van urineleiders hangt af van de mate van schade (allereerst, of de continuïteit werd onderbroken) en de bijbehorende verwondingen aan andere structuren. Prognose wordt verergerd door late diagnose en ontoereikende behandeling.

De prognose van urinair trauma houdt ook verband met complicaties, met name secundaire infecties en de ontwikkeling van ernstige urinaire septikemie, die vaak tot de dood leidt. Prognose is goed bij lichte verwondingen met ureter. Veranderingen en kwalen verdwijnen zonder blijvende gevolgen te hebben voor de gezondheid van de patiënt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*