Soms komen er identieke symptomen voor

Chondrovalcinose vertoont geen klinische symptomen. Soms zijn de symptomen hetzelfde als in het geval van een aanval van de urethra, maar de symptomen worden iets langzamer en de pijn is niet zo ernstig. De duur van een dergelijke overval is meestal 1 dag tot meerdere weken.

Meestal betreft chondrovalcinose kniegewrichten, maar het kan ook een andere locatie hebben, inclusief die typerend voor de uraatbodem. Soms komt chondrovalcine voor als chronische artritis, in een vorm die vergelijkbaar is met reumatoïde artritis of osteoartritis (in het laatste geval kan de ziekte geassocieerd zijn met de polsen, metacarpale gewrichten, heupen, schouders, ellebogen en enkels; de ziekte zelf is meestal ernstig dan ) .

Soms omvat chondrovalcinose, behalve gewrichten, ook het lumbale deel van de wervelkolom en lijkt het op stijgende spondylitis. Bovendien kunnen abnormaliteiten die ontstaan door de perifere gewrichten lijken op veranderingen veroorzaakt door het proces van innervatiebeschadiging.

Diagnose van chondrocalcinosis

De basis voor de diagnose van chondrocalcinose is het aantonen van de aanwezigheid van calciumpyrofosfaatkristallen in gewrichtsvloeistof die wordt afgenomen van het gewricht dat wordt bezet door het ziekteproces. Chronische ziekten worden gediagnosticeerd op basis van afwijkingen in radiologisch onderzoek van de aangetaste gewrichten. Speciale diagnostische criteria zijn ontwikkeld om, naast de bovengenoemde veranderingen, de klinische symptomen van acute of chronische artritis aan te pakken.

De diagnose van chondrocalactinose kan worden geholpen door afwijkingen gevonden in aanvullende tests, voornamelijk laboratoriumveranderingen (soms is het niveau van urinezuur in het bloedserum verhoogd of er is een reumafactor aanwezig), afwijkingen waargenomen in een gewrichtsvloeistof uit een aangetast gewricht ( de vloeistof kan melkachtig, lichtbloedig en ontstekend zijn met typische ontstekingskenmerken, calciumpyrofosfaatkristallen worden in het sediment aangetroffen, vaak zichtbaar in het granulocytcytoplasma).

Bovendien kunt u beeldvormingstests uitvoeren. De differentiatie moet rekening houden met de urethrale fundus (soms co-existeert chondrocalcinose met de ziekte), degeneratieve ziekten, reumatoïde artritis of zogenaamde "reumatoïde" artritis. Charcot-gewrichten en andere aandoeningen met vergelijkbare klinische symptomen.

Behandeling en prognose van chondrocalcinosis

De behandeling van de zeebodem zou tijdens de aanval zelf en op een chronische basis worden uitgevoerd. Symptomatische behandeling van chondrovalacinose in het geval van een ziekte houdt het verwijderen van exsudaat uit het gewricht in, wat vaak leidt tot de onderbreking van de aanval.

Bovendien wordt een redelijk goed therapeutisch effect verkregen na de toediening van preparaten uit de groep van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen of colchicine oraal. Verbetering van de klinische toestand van de patiënt kan ook worden bereikt met de toediening van langdurige glucocorticosteroïden.

Bij chronische chondrocalcine is de behandeling vergelijkbaar met die van artrose.

Prognose bij chondrovalcinose is afhankelijk van de onderliggende ziekte als deze naast elkaar bestaat en leidt tot de ontwikkeling van de pseudo-bodem. In de oorspronkelijke vorm is de prognose redelijk succesvol, omdat de ziekte geen significante invloed heeft op de levensverwachting van patiënten. Het leidt echter tot een geleidelijke verslechtering van de functie van het bewegingsapparaat, wat gepaard gaat met de ontwikkeling van blijvende invaliditeit en verslechtering van de kwaliteit van leven van patiënten met chondrovalcinose.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*