Spieren bezwijken ook voor verplettering en ischemie

De oorzaak van een bekkenfractuur kan een plotselinge en sterke spiercontractie (zogenaamde "kramp") zijn. breuken), verpletterende type verwondingen en indirecte verwondingen, b.v. bij het springen van een hoogte. Breuken manifesteren zich door spontane pijn in het beschadigde gebied.

De symptomen worden erger wanneer je probeert te bewegen. Wanneer breuken bewegen, verschijnt een symptoom van een verkort onderste lidmaat aan de verplaatsingkant en vervorming van de algemene bekkencontouren. Bovendien hebben patiënten mobiliteitsproblemen van verschillende ernst. Ernstige vormen van fracturen gaan gepaard met vasculaire schade en bloedverlies, die zich verplaatsen naar de retroperitoneale ruimte en tekenen van shock veroorzaken.

Er zijn de volgende soorten bekkenfracturen: complexe bekkenringfracturen, heupacetabulumfracturen, botbreuk (avulsie), heupschijffracturen en geïsoleerde sluierfracturen.

Complexe fracturen van de bekkenring

Complexe fracturen van de bekkenring worden veroorzaakt door een verwonding die direct of indirect werkt door de kracht die wordt overgedragen door de onderste ledematen naar het bekken. Een speciaal type bekkenletsel van dit type is Malgaigne's fractuur, waarbij de bekkenring op twee plaatsen breekt.

De losse helft van het bekken beweegt omhoog en trekt het ledemaat naar elkaar toe, waardoor het korter wordt aan de breukzijde. Over het algemeen zijn de meeste complexe bekkenverwondingen gevaarlijk, omdat er overvloedig bloedverlies is, uitgebreide beschadiging van de weke delen en peritoneale hematoom. Spieren zijn ook verpletterd en ischemisch.

Bovendien kunnen zich andere ernstige complicaties ontwikkelen - beschadiging van urethra, blaas, grote bloedvaten en het genitale kanaal, wat een ernstig risico voor de gezondheid of het leven van de patiënt vormt. De behandeling van dergelijke fracturen bestaat voornamelijk uit het wegnemen van de shock. De bloeding moet worden gecontroleerd, wat vaak moeilijk is vanwege de omvang van vasculaire schade en bloedingen van verschillende plaatsen.

De indicatie voor de operatie is een gevaarlijke complicatie, b.v. Breuk van de urineblaas. Pas nadat de shock is onderdrukt, kunnen verdere diagnostische procedures worden uitgevoerd in de vorm van het zoeken naar verwondingen aan de interne urinewegen en grote slagaders. De urineblaas moet worden geleegd via een permanente bulleboog voordat de bekkenfractuur kan worden aangepast.

Breuken in de heuppan

Breuken in de heuppan kunnen ook worden veroorzaakt door direct of indirect letsel. Dergelijke fracturen gaan meestal gepaard met uitgebreide beschadiging van het zachte weefsel en retroperitoneale hematoom als gevolg van bloedafscheiding van bloedvaten beschadigd tijdens trauma. Het heupgewricht zelf is vervormd, de structuur van het acetabulum is beschadigd en de sponsachtige substantie van het bekkenbeen is gebroken.

Een dergelijke toestand manifesteert zich door pijn in de heupen, onvermogen om te lopen, ongelijke ledematen met een verkorte fractuurzijde. Het paard wordt in een pathologische positie geplaatst. De behandeling van fracturen met lage verplaatsing is gebaseerd op het gebruik van een speciaal skelet-extract gedurende een periode van 2-3 maanden.

Het is belangrijk om te onthouden over de vroege start en regelmatige rehabilitatie van het heupgewricht door deze vanaf de eerste dag te buigen. Wanneer een dergelijke procedure niet effectief blijkt te zijn, moet de operatie worden uitgevoerd (chirurgische behandeling biedt echter geen garantie voor het voorkomen van complicaties op afstand in de vorm van permanente schade aan het acetabulum). Bij een aanzienlijk deel van de patiënten moet een ziek gewricht in de toekomst worden vervangen door een totale heupprothese.

Andere bekkenfracturen

Botbreuken (avulsiefracturen) nemen snel toe en laten geen blijvende complicaties na. Hun behandeling is gebaseerd op het beperken van het lopen en in het geval van zwaardere vormen moet u 2-3 weken in bed blijven. Echter, fracturen van de iliacale schijf (zonder betrokkenheid van de heup- of sacro-iliacale gewrichten) zijn meestal het gevolg van directe verwonding en vormen meestal geen groot gezondheidsrisico als de fracturen enigszins worden behandeld en de behandeling gedurende één maand in bed blijft .

Geïsoleerde fracturen van de sluierring (unilaterale fractuur van het schaambeen of heupbeen) worden behandeld door te gaan liggen en vervolgens de ledemaat te ontlasten van de schadezijde door kogels te gebruiken.
Mariusz Kłos

- Chirurgiehandleiding voor studenten ", red. Jana Fibaka, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
- Traumatologie van het bewegingssysteem ", red. Donata Tylman en Artur Dziak, uitg.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*