Tertiaire hyperactiviteit Sulfieten

Tertiaire hyperparathyroïdie (lat. Hyperparathyreoidismus tertiarius) is een ziektetoestand die bestaat uit een abnormaal verhoogde serumparathormoonconcentratie die niet gepaard gaat met significante variaties in het calciumgehalte; het is bijna aan de ondergrens van de norm.

Het equivalent is een medische aandoening die autonomie wordt genoemd in de loop van secundaire hyperparathyroïdie.

Patiënten met autonome hyperactiviteit hebben een hoge waarde van het Ca- en P-product.

Symptomen van tertiaire hyperparathyreoïdie

De belangrijkste symptomen van hyperparathyreoïdie zijn: drukgevoeligheid, botpijn, osteoporose, botcysten, nierkoliek en nierstenen, buikpijn na de maaltijd, maagzweren, pancreas en pancreasontsteking, verhoogde uitscheiding via de urine.

De diagnose van hyperparathyreoïdie is gebaseerd op bloedcalciumspiegels, scintigrafie van de schildklierregio, nek-röntgenfoto, computertomografie en artrografie.

Behandeling van tertiaire hyperparathyroïdie

Behandeling in gevallen van tertiaire hyperparathyroïdie bestaat uit de chirurgische verwijdering van de vergrote bijschildklier.
Zhaneta Malec

- Interne ziektes ", Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
- Gezondheidsencyclopedie ", Gazeta Wyborcza dagelijks, Warschau

Opmerkingen Tertiaire hyperparathyreoïdie

Bestel 2010-09-07 13:44

Ik ben pas net gediagnosticeerd. Krystis verzoekt u om een controle in verband met PTH, calcium, fosfor en antilichamen: U kunt auto-immuunarteritis krijgen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*