Type II Auto-immuunsysteem Stoornissen bij meervoudige Glandular Inactiviteit

Auto-immuun type II polyglandulair insufficiëntiesyndroom is een ziekte met een abnormale immuunsysteemreactie en de vorming van antilichamen gericht tegen zijn eigen weefsels.

Ten tweede is de functie van verschillende organen verloren of verzwakt, meestal gaat het om de bijnierschors (het ontwikkelt hypothyreoïdie, d.w.z. de ziekte van Addison) en de schildklier (er is een auto-immune thyroiditis van het Hashimoto-type). Bovendien gaan deze aandoeningen vaak gepaard met de naast elkaar bestaande diabetes mellitus type I.

Type II auto-immuun multigroupal insufficiëntiesyndroom is het meest voorkomende multigroupale syndroom. Het verschijnt meestal in het tweede of derde decennium van het leven, meerdere malen vaker bij vrouwen. De oorzaken van de afwijking zijn in veel genen gerelateerd aan genetische defecten.

Het resultaat is een verlies van controle over het immuunsysteem en het verschijnen van antilichamen die bepaalde weefsels vernietigen, leidend tot de hypothyreoïdie van de interne afscheiderklieren. Soms worden ook andere structuren door de ziekte getroffen.

Symptomen van auto-immuun multigroep hypotensie syndroom type II

Auto-immuun type II hypoplasiesyndroom begint in ongeveer de helft van de gevallen met bijnierinsufficiëntie (de ziekte van Addison). Diabetes of de ziekte van Hashimoto komt gemiddeld enkele jaren na het begin van bijnierinsufficiëntie voor, hoewel het soms gelijktijdig ontstaat of zelfs voorafgaat aan het begin van de ziekte van Addison.

Verminderde serum glucosespiegels en een lagere behoefte aan insuline tijdens diabetes kan wijzen op het optreden van bijnierinsufficiëntie. De typische symptomen zijn: blijvende zwakte met een neiging tot periodieke zwakte, vermoeidheid, intolerantie voor lichamelijke inspanning en stressvolle situaties, verlies van eetlust en misselijkheid. Patiënten melden bovendien de wens om zout voedsel, losse darmen en musculoskeletale pijn te eten.

De minder vaak voorkomende stoornissen in het auto-immuun multiglandulaire syndroom van type II zijn: hypofyse insufficiëntie, direct ureum, auto-immune alopecia, herpetische dermatitis, vroege primaire biliaire cirrose. Maligne anemie, idiopathische trombocytopenie, de ziekte van Parkinson en sereuze membraanontsteking kunnen ook voorkomen.

Erkenning van type II auto-immuun multigroupal insufficiëntiesyndroom

Type II auto-immuun multigland syndroom wordt gediagnosticeerd als ten minste twee van de drie ziekten aanwezig zijn: bijnierinsufficiëntie (ziekte van Addison), auto-immuunziekte van de schildklier (meestal chronische thyroïditis van Hashimoto en soms de ziekte van Graves-Basedov) en type I diabetes.

Vanwege de mogelijkheid van vele andere afwijkingen in type II van multiglandulair hypotensie syndroom, is het noodzakelijk om de ziekte te differentiëren van andere ziekten die een vergelijkbaar klinisch verloop kunnen hebben.

Behandeling van type II auto-immuun multipranulaire insufficiëntiesyndroom

De therapie bij auto-immuun multigroupaal hypotensie syndroom type II is gebaseerd op vervanging van ontbrekende hormonen. Bovendien is specifieke behandeling van andere ziekten die het syndroom kunnen vergezellen noodzakelijk en daarom moet de behandeling uitgebreid zijn.

Type II auto-immuun hypotensie syndroom substitutietherapie zou moeten beginnen met hydrocortison (behandeling van adrenale hypotensie) en pas later met schildklierhormoonpreparaten. Een omgekeerde behandeling bij patiënten met de onbehandelde ziekte van Addison kan leiden tot symptomen van bijnierinsufficiëntie, die een significante bedreiging vormen voor het leven.

Prognose bij auto-immuun multigroupaal insufficiëntiesyndroom type II

De prognose van het auto-immuun type II polyglandulair insufficiëntiesyndroom hangt af van de ernst van de ziekte en van de organen en weefsels die bij de afwijking betrokken zijn.

De prognose houdt voornamelijk verband met de substitutiebehandeling van ontbrekende hormonen. Een niet-gediagnosticeerde ziekte is geassocieerd met een hoog risico op overlijden.
Mariusz Kłos

- Interne ziektes ", Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
- Pediatrie ", ed. Sciences. Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Auto-immuuncommentaren Meervoudig buisinsufficiëntiesyndroom type II

Patrycja | 2012-07-11 12:08

Ik kreeg vier jaar geleden de diagnose van deze ziekte. Ik ging van dokter naar dokter en zocht hulp omdat ik zwakker en zwakker werd totdat ik niet meer op eigen benen kon staan. Alle doktoren stuurden me van de ene dokter naar de andere en elk van hen zei dat ik aan iets anders leed. Totdat ik in het ziekenhuis aankwam, stopte de hartslag daar, omdat het natuurlijk te laat was om daar te komen. Gelukkig werd ik gered en werd de ziekte snel gediagnosticeerd. Ik had het geluk dat de dokter die in een ambulance kwam en me meteen in de verpleegafdeling leidde onmiddellijk nadat de donkere huidskleur zei dat het waarschijnlijk een bijnierinsufficiëntie was, plus de hypothyreoïdie.
Nu is het goed. Ik doe voortdurend onderzoek en ik beheer de fantastische professor.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*