Veren zijn fijne en verkleurde vlekken

Veren zijn kleine en verkleurde plekken, meestal verspreid en gelegen in gebieden die niet door kleding zijn bedekt. De meest voorkomende locatie van sproeten is gezichtshuid. De veranderingen zijn overheersend onder jonge en rode mensen.

Het mechanisme van de opkomst van sproeten is genetisch bepaald. Erfelijkheid is autosomaal dominant. Het aantal melanocyten is niet verhoogd, alleen de kleurstofproductieprocessen worden versneld in de huidlaesies.

Symptomen van sproeten

De sproeten hebben de vorm van lichte of donkerbruine vlekken. Ze worden gekenmerkt door een glad oppervlak en positie in het huidvlak. Naast hun gezicht kunnen ze ook op andere locaties voorkomen - op de onderarmen, ruggen of neklijn.

De indeling van de wijzigingen is symmetrisch. Vallen is levenslang, maar minder intens op oudere leeftijd. In de zomer worden ze beter zichtbaar, wat wordt veroorzaakt door de grotere hoeveelheid zonlicht.

Behandeling van sproeten

De therapeutische behandeling in sproeten is uitsluitend lokaal. De huid wordt behandeld met exfoliërende middelen, b.v. Resorcinogene zalf (risico van sensibilisatie) en fenol (kan verantwoordelijk zijn voor erosieontwikkeling), evenals ontinkingspreparaten, zoals perhydrolzalf of witte kwikzalf, waarvan het gebruik echter niet is gekoppeld aan de volledige effectiviteit ervan.

Prognose bij sproeten

De meeste mensen ondergaan geen enkele therapie, de prognose bij sproeten is gunstig en ze hebben geen gevolgen voor de gezondheid van de patiënt. Bij sommige mensen kunnen ze alleen psychische problemen veroorzaken.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*