Vergiftiging van het worstenzaad

In alle gevallen van botulisme is het klinische verloop vergelijkbaar. Symmetrische slappe parese vordert van schedelzenuwen, droogte verschijnt in de mondholte, en later treedt ontlasting van ontlasting, gas en urine op. Dubbel zichtstoornissen (diplopie) en andere symptomen van epitheliale verlamming komen vaak voor: spraakstoornissen (dysartrie en dysfonie), slikstoornissen (dysfagie).

Er zijn geen bewustzijnsstoornissen, koorts of sensorische stoornissen in de loop van de ziekte. Vermoeidheid, arm- en onderste ledematenzwakte, wazig zicht, misselijkheid, hangende oogleden, verlamming van de gelaatszenuwen zijn relatief gebruikelijk. Er zijn verschillende vormen van de ziekte (meest voorkomende), assimilatie (ontwikkelt als een gevolg van wondbesmetting), baby-vorm (komt voornamelijk voor in de VS en wordt veroorzaakt door een honingplaag bij kinderen) en niet-geclassificeerde vorm.

Behandeling van botulisme

Snelle implementatie van de behandeling in het geval van oorzakelijk botulisme zorgt voor volledige genezing in een korte tijdsperiode. De voorkeursprocedure is de toediening van botulinum-serum (antitoxine), waarvan de dosis wordt geselecteerd op basis van het lichaamsgewicht, de duur van de incubatietijd en het klinische beloop van de ziekte, meestal éénmaal toegediend, maar soms kan het de volgende dag worden herhaald ( toxine circuleert lang in het bloed).

In het geval van palatale verlamming wordt parenterale voeding gebruikt, en in het geval van verschillende kwalen, worden andere symptomatische procedures gebruikt: borstelen van de mondholte, aanbrengen van een levitant, katheterisatie, vloeistofaanvulling, elektrolyten, vitamines. Er moet aan worden herinnerd dat vergiftiging niet immuun is.

Bij de meeste patiënten treedt volledig herstel op (bij volwassenen binnen een periode van enkele weken tot meerdere maanden). Stoornissen in de geleiding van prikkels tussen de zenuwen en spieren kunnen tot zes maanden aanhouden, en de zwakte en kortademigheid gedurende meerdere jaren. Als de behandeling niet wordt toegepast, zal het mechanisme van luchtwegobstructie (veroorzaakt door verlamming van de keel en spieren van de bovenste luchtwegen) en vermindering van het ademhalingsvolume (veroorzaakt door verlamming van het diafragma en extra ademhalingsspieren) fataal zijn.

Preventie van botulisme

Om botulisme te voorkomen, wordt het gebruik van niet-specifieke methoden niet aanbevolen voor de profylactische toediening van antitoxine na blootstelling aan botulinumtoxine. Vermijd het eten van verdacht voedsel en als er geen bronnen van veilig water en voedsel zijn, is het raadzaam om ongeveer 10 minuten te koken voordat u gaat eten.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*