Vertraagde seksuele rijping

Detectie van verlaagde serum gonadotropine niveaus bij patiënten met een vertraagde seksuele rijping tijdens laboratoriumtesten maakt de diagnose van hypogonadotroop hypogonadisme mogelijk.

Hypogonadotroop hypogonadisme wordt geassocieerd met het falen van interne geslachtsorganen om hun juiste functie te vervullen tijdens de puberteit als gevolg van een tekort aan gonadotropines. De oorzaken kunnen zijn: hypotensie van de hypofyse van multihormonale of geïsoleerde aard met betrekking tot alleen gonadotropines, tumoren van de hypothalamo-hypofyse regio, sommige chromosomale stoornissen.

Ook worden ontwikkelingsstoornissen van het centrale zenuwstelsel, in de vorm van beschadiging van hersenstamcentra en verworven hypothalamus of hypofyse hypotensie (bijvoorbeeld abnormaliteiten in het centrale zenuwstelsel) gemeld. Het risico op het ontwikkelen van een late seksuele adolescentie kan ook worden beperkt door de ontwikkeling van systemische chronische ziekten of overmatige fysieke activiteit bij meisjes, evenals door anorexia en hoge niveaus van ondervoeding (bijv. In de loop van systemische ziekten, chronische ziekten of overmatige lichamelijke klachten). activiteit bij meisjes).

Erkenning van uitgestelde puberteit

Tijdens het diagnostisch proces moet een goede en uitgebreide medische geschiedenis worden verzameld en externe geslachtsorganen worden onderzocht, evenals de botleeftijd van de patiënt op basis van röntgenfoto's van de linkerpols.

Laboratoriumtests moeten ook worden uitgevoerd (bloedmorfologie, algemene urinetests, laboratoriumtests voor de concentratie van gonadotropines en TSH-hormoon, prolactine en bij jongens - testosteron en bij meisjes - estradiol). In het geval van verhoogde gonadotropine niveaus, wordt een genetisch en visueel onderzoek van het bekken uitgevoerd in een kleiner bekken (eerst echografie, of computer tomografie of magnetische resonantie in een later stadium).

Als de concentratie van gonadotropines in laboratoriumtests afneemt, wordt de zogenaamde "gonadotropineconcentratie" uitgevoerd. hormoon-inducerende tests en beeldvorming van het hoofd (computertomografie of magnetische resonantie).

Behandeling van vertraagde puberteit

Constitutioneel vertraagde groei en ontwikkeling vereisen geen behandeling. Het is belangrijk om de patiënt uit te leggen dat de ontwikkeling correct zal zijn, alleen met een vertraging. Als jongens zonder adolescentie lage groeisnelheden hebben en dit is een significant psychologisch probleem, kan testosteron gedurende 3 maanden worden gebruikt om de puberteit te versnellen en de groeisnelheid te verhogen. Meisjes (zeer zelden) kunnen worden behandeld met oestrogenen.

Hypogonadaal hypogonadalphism wordt behandeld met seksuele hormonen, die in het lichaam ontbreken. Bij meisjes begint de therapie met kleine doses oestrogenen die percutaan in plakjes worden toegediend en wordt de dosis geleidelijk verhoogd. Menstruatiebloeding is een indicatie voor aanvullende therapie met de toevoeging van progestagenen, maar niet eerder dan 6 maanden na het begin van de oestrogeentoediening. Aan de andere kant wordt langdurig werkend testosteron bij jongens gebruikt.

Hyponadotroop hypogonadisme wordt ook behandeld met geslachtshormonen. Bovendien treedt bij jongens een goed therapeutisch effect op bij gelijktijdig gebruik van choriongonadotrofine of humaan menopauze gonadotropine (voornamelijk een toename van het aantal testikels).

Chronische ziekten die een vertraagde seksuele adolescentie en groeistoornissen veroorzaken, moeten op de juiste manier worden behandeld en ondervoeding en cachexie moeten worden voorkomen. Als chronische ziekten glycosteroïden vereisen en de patiënt een vertraagde seksuele rijping heeft, moet de dosis steroïden zo veel mogelijk worden verlaagd, met het best mogelijke therapeutische effect op de behandelde chronische ziekte.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*