Virale leverontsteking Type A (hepatitis A)

Hepatitis A is een acute hepatitis van het vlees. Het ontwikkelt zich in een paar dagen. De incubatietijd is 2-4 weken. Het houdt zich niet bezig met de galwegen en de galblaas.

Hepatitis A leidt niet tot chronische hepatitis of dragerschap. Bliksem hepatitis is uiterst zeldzaam als een complicatie.

Het hepatitis A-virus is een enterovirus van het geslacht Picorna. Het is via het spijsverteringskanaal geïnfecteerd. Dit is meestal het geval in de kindertijd na het doorslikken van voedsel of water.

Mensen met een hoger risico op het ontwikkelen van de ziekte zijn: drugsverslaafden, werknemers die riolering gebruiken, homoseksuelen.

Symptomen van hepatitis A

Hepatitis A wordt gekenmerkt door algemene desintegratie, misselijkheid, koorts of braken. Vaak is de ziekte asymptomatisch. De eg en de huid zijn geel. Het onderwerp is hepatomegalie of splenomegalie.

Behandeling van hepatitis A

Hepatitis A wordt symptomatisch behandeld. Prognose is goed. Havrix 1440 is een vaccin van zeer hoge kwaliteit voor preventiedoeleinden.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*