Welke vitamine D neem je?

Ringworm is een systemische ziekte die kenmerkend is voor de ontwikkelingsleeftijd. Het komt alleen voor bij kinderen, het equivalent ervan bij volwassenen is osteomalacie. De veranderingen waargenomen bij de rachitis zijn aandoeningen van mineralisatie van osteoïde en groe kraakbeen.

De meest voorkomende oorzaak van afwijkingen is vitamine D3-tekort. Lange tijd is er geen daling van het calciumgehalte in het bloedserum, omdat het wordt genormaliseerd door de ontwikkeling van secundaire hyperparathyreoïdie (calcium wordt door botstructuren in het bloed afgegeven). Minder frequente rachitis kan worden veroorzaakt door een tekort aan calcium en fosfaten.

Rachitis risicofactoren

Bij zuigelingen, als gevolg van intensieve groei, ontoereikende voeding (waardoor calcium, vitamine D3 en fosfaten in de voeding tekortschieten), onvoldoende zonlicht (leidend tot een verminderde productie van actieve metabolieten van vitamine D in de huid), gebrek aan suppletie van vitamine D3 en zwakke absorptie van calcium uit het maagdarmkanaal kan bijdragen aan de ontwikkeling van rachitis.

Bovendien dragen premasturigheid, parenterale voeding en sommige genetische syndromen bij aan een verlaging van serumfosfaatgehaltes, wat bijdraagt aan rachitis. Ook veroorzaken sommige aangeboren ziekten een verlaging van de calciumconcentratie, wat ook resulteert in de ontwikkeling van botafwijkingen en typische symptomen van rachitis.

Symptomen van rachitis

De heraldische (systemische) symptomen van rachitis bij zuigelingen zijn voornamelijk: geïrriteerdheid, angst, transpiratie van het hoofd tijdens het voeden, het hoofd draaien en gebrek aan eetlust, wat leidt tot een afname van de gewichtstoename. Bovendien is er een neiging tot constipatie, slaapstoornissen en verminderde spierspanning.

De actieve (bloeiende) rachitis ontwikkelen zich na een paar weken, als ze onbehandeld blijven, leiden ze tot veranderingen in het botgebied, wat resulteert in borstvervormingen (de zogenaamde "botmisvormingen"). De schedel heeft een karakteristieke vorm, vierkant en het zogenaamde "borststof" verschijnt. gebogen armbanden (vervormingen rond de onderarm en beenderen in de onderbenen) en gebogen rozenkrans (verdikking in het gebied van verbindingen met botdelen met kraakbeenribben).

Daarnaast zijn er de zogenaamde "free riders". een bult van bochten, verzachting van de oester optreedt, kunnen secundaire symptomen van tetanie optreden. Bovendien worden de frontvergroening van de fontanel en de vertraging in overgroei, verbuiging van de onderste ledematen (O- en X-vormige bocht), bekkendeformatie, platte voet en vertraagde groei waargenomen. Zelfs later worden de tanden van kinderen met rachitis uitgeknipt.

Herkenning van rachitis

Om de diagnose van rachitis te bepalen, is het nuttig om het optreden van systemische en botklachten te bepalen. Bovendien wijzen veranderingen in röntgenfoto's van botten en abnormaliteiten in laboratoriumtesten, voornamelijk met betrekking tot calciumfosfaatmetabolisme, op het optreden van rachitis.

Het is noodzakelijk de niveaus van calcium, fosfaten, alkalische fosfatase-enzym, parathormoon en calcitril in serum en fosfaten en cAMP in de urine te bepalen als een kind rachitis verdenkt.

Preventie en behandeling van rachitis

Procedures om te voorkomen dat rachitis al tijdens de zwangerschap begint. Tijdens deze periode is het belangrijk om rationeel te eten en om voldoende hoeveelheden eiwitten, vitaminen en mineralen aan te bieden. Blootstelling aan de zon en inname van vitamine D3 zijn ook belangrijke preventieve maatregelen tijdens de zwangerschap.

Passende voeding van zuigelingen en aanvullende suppletie van vitamine D3 en blootstelling van kinderen aan de zon zijn noodzakelijk na de bevalling, wat een belangrijk aspect is bij de preventie en behandeling van rachitis. Het is ook belangrijk om te onthouden over de mogelijkheid van overdosis symptomen van vitamine D3, in het geval van het nemen van hoger dan aanbevolen doses van dit preparaat.

Prognose van rachitis

In gevallen van vroege diagnose en passende behandeling van rachitis ontwikkelen zich geen schadelijke effecten van rachitis en is de prognose positief. Onbehandelde rachitis leidt tot vervormbare veranderingen in het bot en vertraagt de ontwikkeling van het kind, wat geassocieerd is met een slechtere prognose.
Mariusz Kłos

- Interne geneeskunde ", Gerd Herold en co-auteurs, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
- Pediatrie ", ed. Sciences. Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Opmerkingen De opmerkingen van de rachitis

Kasia | 2011-09-25 21:46

Omdat we bijvoorbeeld Vigantol aan ons kind geven. Het heeft een gemakkelijk te gebruiken dispenser die ook comfortabel is voor het kind.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*