Wrist Strap Syndrome

Pols carpaal tunnel syndroom is een ziekte die behoort tot de groep van de zogenaamde "bloedvaten". compressie-neuropathieën van de middelste zenuw. Het wordt veroorzaakt door een te beperkte ruimte in het polskanaal, die symptomen veroorzaakt van druk op de zenuw daarin.

De middelste zenuw is afkomstig van de humerus plexus, deze passeert door de elleboog en vervolgens tussen de hoofden van de omkeerbare orbitale spier (ook op deze hoogte zijn er vaak compressiesyndromen van de middelste zenuw). Na het passeren van het polskanaal, is het verdeeld in de zogenaamde ... palmtakken gedeeld door vingers. Compressie op de zenuw kan ook zelden voorkomen op het niveau van de elleboog.

Secundair carpaaltunnelsyndroom

Pols carpaal tunnel syndroom kan worden geïsoleerd, maar wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen, met name reumatische (bijvoorbeeld: astma, reuma, enz.). komt voor bij reumatoïde artritis, systemische sclerose, poly-musculaire ontsteking, artritis, reumatische polymialgie, mucopolysacchariden, urethaanbodem of chondrocynose).

Bij sommige endocrinologische aandoeningen worden symptomen van carpaal tunnelsyndroom waargenomen, vooral bij diabetes, hypothyreoïdie of acromegalie. Bovendien kunnen infectieziekten (bijvoorbeeld tuberculose), beroepsziekten of -verwondingen, of zelfs fracturen en ontstekingen van botten, zetmelen, zwangerschap en misvormingen, optreden met het carpale tunnelsyndroom.

Oorzaken van carpaal tunnel syndroom

Veel ziekten veroorzaken compressiesymptomen van de middelste zenuw in het mechanisme van het verminderen van de nauwe ruimte waardoorheen de zenuwvezels gaan. Dit komt door zwelling in de zenuw zelf, die het volume in het smalle kanaal verhoogt, en druk kan ook worden veroorzaakt door aangrenzende structuren (aangeboren laesies, ontstekingskorrels, tumoren, fibrose, hematomen, oedeem).

De geperste middenzenuw wordt geleidelijk beschadigd, kleinere aandoeningen leiden alleen tot functionele afwijkingen, grotere aandoeningen - tot permanente beschadiging van de zenuwvezels. Ischemie ontwikkelt zich, resulterend in zwelling, schade aan de myeline-omhulsel en axonen en segmentaal verlies van myeline.

Symptomen van carpaletunnelsyndroom

Pols carpaal tunnel syndroom manifesteert zich door sensorische stoornissen, zoals tintelingen, gevoelloosheid en paresthesie, in het gebied geïnnerveerd door de middelste zenuw, dat wil zeggen op het handpalmoppervlak van de duim, wijsvinger en middelvinger, en op het laterale oppervlak van de hartvinger .

Een aanzienlijk deel van de patiënten heeft 's nachts last van sensorische stoornissen. Verhoogde symptomen van paresthesie worden waargenomen tijdens het vrijbuigen in de pols (dit wordt een positieve Phalen-test genoemd). Bovendien zijn de spieren die verantwoordelijk zijn voor de beweeglijkheid van de duim verzwakt en verdwijnen geleidelijk.

Erkenning van carpaaltunnelsyndroom

De diagnose carpaal tunnelsyndroom is gebaseerd op klinische symptomen en is waargenomen tijdens het onderzoek van de patiënt en wordt bevestigd door een positief resultaat van het onderzoek naar elektrische neuroductiviteit (elektroneurografie) en spierbi-elektrische functie (elektromyografie). De diagnose kan worden bijgestaan door echografie of magnetische resonantie, waarbij pathologische structuren worden waargenomen in het polskanaal.

Wortelsyndromen, vasculitis in het polskanaal en algodystrofie moeten worden overwogen bij het differentiëren van het carpaaltunnelsyndroom. Het is belangrijk om te onthouden over het naast elkaar bestaan van basisziekten bij veel patiënten om de aanwezigheid van de systemische ziekte-entiteit niet over het hoofd te zien, wat een belangrijker probleem is en zich manifesteert in het carpaaltunnelsyndroom.

Behandeling van carpaletunnelsyndroom

Lokale injecties van glucocorticosteroïden worden gebruikt om compressie-neuropathie van de middelste zenuw te behandelen. Ze verlichten het klinische beloop van de ziekte, maar voorkomen het optreden van carpaal tunnel syndroom niet (soms geven ze er zelfs de voorkeur aan), en dragen ook bij aan meer frequente beschadiging of breuk van pezen van buigers.

Glucocorticosteroïde preparaten worden ook oraal toegediend, maar wanneer de oorzaak van de ziekte duidelijk inflammatoir en niet-infectieus is. Het gebruik van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen heeft geen goede therapeutische effecten, daarom wordt hun chronische toediening niet aanbevolen bij patiënten met het carpale-tunnelsyndroom.

De ineffectiviteit van conservatieve behandeling is een indicatie voor een chirurgische procedure die bestaat in de chirurgische verwijdering van de structuren die druk op de centrale zenuw veroorzaken. De verbetering na de operatie hangt af van de mate waarin de zenuwvezels zijn beschadigd en of andere ziekten naast elkaar bestaan. De incidentie van recidieven hangt af van de onderliggende ziekte.
Mariusz Kłos

Opmerkingen Pols carpaaltunnelsyndroom

Ivusia59 | 2013-03-23 00:27

Allereerst moet ik toegeven dat ik geen arts ben, maar ik weet hoe ik moet omgaan met het carpaletunnelsyndroom. De sportschool is vrij leeg tenzij je je benen voornamelijk oefent zonder dat je handen erbij betrokken zijn. Wanneer ik pijn in mijn pols begin te voelen, koop ik een warming-up in een apotheek (voor ongeveer PLN 0,5 miljard). 2zł), snijd ik een riem ongeveer. 3 cm bij 5 cm en ik lijm het op mijn pols. Na twee dagen vergeet ik de pijn. Ik sprak met een revalidatiearts over wat hij vindt van een orthopedisch medicijn. Ze heeft me sterk afgeraden, omdat mijn spieren moeten werken. Ik wil dit segment niet bedienen en ik vroeg of ik dit segment kon gebruiken. Ze zei dat ze dat deed en nam een aantal behandelingen voor deze aandoening op, maar ik wacht nog steeds op de revalidatie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*