Ziektekarakteristieken Vaak doet het denken aan pemphigusbladig

Pemphigus IgA is een heterogene groep van pemphigusziekten, die optreedt met het verlies van connectiviteit tussen cellen van de epidermale ruggengraatlaag, waarbij antilichamen van de IgA-klasse, gericht zoals in andere pemphigus, tegen oppervlakkige antigenen van keratinocytencellen worden geproduceerd.

Symptomen van pemphigus IgA

Het klinische verloop van IgA-pemphigus kan variëren. De kenmerken van de ziekte zijn vaak vergelijkbaar met die van pemphigus vulgaris, vooral zijn herpetiforme variëteit. Primaire huidlaesies zijn blaren, die worden gekenmerkt door slapte en desintegratie na zwakke stimuli.

De veranderingen zijn oppervlakkig. Secundaire erosie treedt op. Het klinische verloop van de ziekte is chronisch en pemfigus IgA-recidieven kunnen voorkomen.

Diagnose van pemphigus IgA

Bij de diagnose van pemphigus IgA moeten IgA-antilichamen in de IgA-klasse worden aangetoond (ze worden aangetroffen in het immunopathologische beeld van weefselcoupes en in sommige gevallen ook in bloedserum). Bij de differentiatie moet met name rekening worden gehouden met andere cultivars van pemphigus: pemphigus vulgaris, bladachtige pemphigus (herpetisch, seborroïsch of erythemateus) en vesiculous pemphigus.

Behandeling van pemphigus IgA

In sommige gevallen is het gebruik van sulfonaten alleen voldoende. Bij sommige patiënten is het echter noodzakelijk een behandeling met glucocorticosteroïden en immunosuppressiva, die de immuunreacties van het lichaam onderdrukken, te implementeren. Methoden voor lokale toediening van verschillende geneesmiddelen zijn ook nuttig.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 133 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*